Foto: MN Press
Foto: MN Press

Radnički siguran na startu kvalifikacija za LŠ, Rašović potopio Sintez

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 00:18

Prva prepreka uspešno preskočena

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca slavili su na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sprski predstavnik je na premijeri posle velike borbe u poslednjoj četvrtini savladao ruski Sintez - 16:14.

Radnički je poveo golom Nikole Lukića i posle toga stao, a ubrzo je Latipov doveo iskusni ruski tim u prednost. U uvodnim minutima višegodišnji učesnik evropskih takmičenja bolje se snašao. Za kratako vreme Rusi su stekli opipljivu prednost (5:1), a do poluvremena su sačuvali četiri gola razlike - 8:4.

Izabrane vesti

Jedini srpski predstavnik u kvalifikacijama nije klonuo duhom. Radnički je u trećoj četvrtini uspeo da anulira prednost Sinteza iz Kazanja. Pripao je treći period Stevanovićevom timu s rezultatom 7:2, a najzaslužniji za povratak u igru i hvatanje priključka bili su najiskusniji. Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina i Nebojša Toholj preuzeli su odgovornost uz talentovanog Stanojevića čiji su pogoci bili vesnici preokreta. U četvrtinu odluke Radnički je ušao sa minimalnom prednošću i nastavio sa odličnom igrom. Postepeno su Kragujevčani podizali razliku, a iskustvo Strahinje Rašovića ispostavilo se kao presudno u završnici. Na tri i po minuta do kraja Strahinja Rašović je zapečatio sudbinu Sinteza (16:11). Ruski tim je do kraja mogao samo da ublaži poraz.

U redovima Radničkog najefikasniji su bili Strahinja Rašović i mladi bek Nemanja Stanojević sa po četiri postignuta gola. Nebojša Toholj je postigao tri, Aleksa Ukropina gol manje, a u listu strelaca su se upisali i Krug, Lukić i Radulović. Adel Latipov i Igor Bičkov su sa četiri gola bili najefikasniji u Sintezu.

U toku sutrašnjeg dana Radnički će dva puta uskakati u bazen. U 12.00 će snage odmeriti sa Turkoanom kojem je na otvaranju poraz naneo mađarski OSC (12:9), a od 17.00 Kragujevčani igraju protiv španske Terase.


tagovi

VK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara