(©MN Press)
(©MN Press)

Orlovi u velikom stilu otišli na Evropsko prvenstvo: Slovaci lak plen, prvi golovi Kojadinovića u A reprezentaciji

Vreme čitanja: 1min | ned. 30.04.23. | 20:39

Izabranici Tonija Đerone pred oko 2.000 gledalaca u Novom Sadu savladali goste 37:26 (19:13)

Tačka na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. je stavljena na očekivan način. Srbija je kao domaćin pred oko 2.000 gledalaca u novosadskom SPENS-u savladala Slovačku 37:26 (19:13) i bez igranja s ugledom završila posao u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Izabranicima Tonija Đerone ovo je bila peta pobeda, koliko ih ima i Norveška, sa kojom će podruku u Nemačku. Daleko iza ostale su Slovačka i Finska.

Izabrane vesti

Sjajno su Orlovi ušli u večerašnji meč i serijom 5:0 naterali goste da traže tajm-aut već u petom minutu. To im, međutim, nije pomoglo, pa su novu pauzu morali da traže u 13. minutu, pri vođstvu srpske reprezentacije 12:3. Ovaj put uspeli su da se konsoliduju i s četiri gola u nizu priđu na "minus pet" (12:7). Do poluvremena se odnos snaga nije mnogo menjao, ali je u drugom delu utakmice Srbija pojačala tempo i stigla do ubedljive pobede.

Najefikasniji u redovima naše selekcije bili su Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po šest golova, Vukašin Vorkapić je postigao četiri... Treba istaći i prve golove Uroša Kojadinovića u dresu A reprezentacije. Dao ih je tri, koliko i Mijajlo Marsenić.

Na drugoj strani, goste iz Slovačke predvodio je Tomas Urban sa sedam pogodaka.




tagovi

Rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara