Milutin Nejić u napadu (©MN Press)
Milutin Nejić u napadu (©MN Press)

Nišlije u prva dva kola poručile: Ne želimo samo opstanak, već nešto više

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 14:47

Vratili su se odbojkaši u elitni rang iz Prve lige i odmah protivnicima pokazali zube

Odbojkaši Niša imaju mnogo razloga za zadovoljstvo posle prva dva kola Superlige. Jeste ovo sam početak sezone i odigrane su tek dve utakmice, ali start sigurno da raduje sve u taboru povratnika.

U prvoj rundi su izabranici trenera Dragana Svetozarevića savladali Borac iz Starčeva, ekipu koja je zajedno sa njima stigla iz nižeg ranga, dok su u drugom kolu bili bolji od favorita - Ribnice u Kraljevu - 3:2.

Izabrane vesti

Ovakvim otvaranjem sezone Nišije su poručile: "Ne želimo samo opstanak, već nešto više...".

Dva odbojkaša koja su stigla tokom letnjeg prelaznog roka pokazala su se kao odlična pojačanja. Reč je o Milutinu Nejiću i Aleksi Matiću.

Nejić je nešto iskusniji (1996. godište), došao je iz Rumunije, a ljubiteljima odbojke u Srbiji je poznat kao igrač koji je nosio dres i Partizana i Crvene zvezde. Pokriva poziciju primača servisa - na prvoj utakmici protiv Borca je u pobedi učestvovao sa 22 poena, dok je na drugom meču postigao 16 poena.

Tri godine mlađi saigrač Aleksa Matić igra korektora, a u Niš je došao iz kragujevačkog Radničkog. Na prvom duelu je postigao takođe 22 poena, a na drugom 18 (napad 28-17, 61 odsto).

Niš se ove sezone oslonio na mlađe igrače, većina je rođena u 21. veku. Samo petorica su rođeni 1990. i neke godine, a najstariji je dizač Nikola Milovanović koji je 1993. godište.

Na poziciji dizača u postavi je u prvom meču Kupa Srbije, koji je Niš izgubio od Ribnice (1:3) bio Milovanović, a na dva prvenstvena meča koji su završeni pobedom igrom je dirigovao mladi Strahinja Vulović (2003). Sa njim dijagonali je već pomenuti Aleksa Matić.

Primači servisa u postavi su Milutin Nejić i Dušan Đokić (2003. godište), srednji blokeri Stefan Unković (2003) i Ozokoje Paskal iz Nigerije (2004), a libero Miloš Đorđević (1995).

Šansu čekaju i mladi Đorđe Jeremić, Nikola Todorović, Danilo Antić, Stefan Kostadinović, Aleksa Šarović, Mladen Raos, Đorđe Kitanović, Nikola Stojković...

Definitivno su Nišlije dobro osvežile ekipu i skockale sastav koji neće kao pre dve godine biti samo vreća za udaranje - tada je zabeležena samo jedna pobeda u ligaškom delu. Sad već posle dva kola mogu da se pohvale sa boljim učinkom.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

2. kolo

Borac - Takovo 0:3

Ribnica - Niš 2:3

Radnički - Crvena zvezda 3:0

Jedinstvo - Karađorđe 1:3

Vojvodina - Mladi radnik 3:0

Ponedeljak

17.00: Spartak - Partizan



tagovi

OK NišMilutin Nejić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara