©AFP
©AFP

Nasilje na tribinama postaje veliki problem NFL-a, ne zaostaju ni pripadnice nežnijeg pola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 00:30

Serija incidenata na stadionima ili u njihovoj blizini

Američki NFL suočava se ozbiljnim problemom nasilničkog ponašanja navijača na tribinama, a sve je polako počelo da izmiče kontroli, s obzirom da se slične situacije ponavlja iz nedelje u nedelju.

Svetski mediji pišu da je poslednjih meseci došlo do alarmantnog porasta tuča na mečevima. Od početka sezone viđeno je više nasilnih scena na različitim stadionima, a među najburnijima su bili mečevi Los Anđeles Čardžersa. Prvo pritv Las Vegas Rajdersa, a potom i protiv Dalas Kaubojsa. U jednoj situaciji između Rajdersa i Čardžrsa došlo je i do obračuna dve devojke na tribinama, dok je u drugoj navijač Rajdersa udario i potom bacio niz stepenice navijača Čardžersa. Na meču između Čardžersa i Kaubojsa navijači su se tukli širom tribina, a potom nastavili i holu stadiona.

Izabrane vesti

Najnoviji slučaj dogodio se prošlog vikenda među navijačima Čikago Bersa, kada je došlo do ozbiljnog pesničenja ispred Soldžer filda, a u tuči je učestvovalo nekoliko ljudi.

Nasilje se događa na samim stadionima, ispred objekata, ali u barovima gde se okupljaju pristalice kluba pred mečeve. Tako je u Sinsinatiju zabeležena masovna tuča među pripadnicima lepšeg pola, gde su razmenjivani udarci i bacane stolice. Tuča je prekinuta tek dolaskom policije.

Iz NFL-a su poručili da žale zbog manje grupi ljudi koji ometaju uživanje milionske publike na tribinama, širom Sjedinjenih Američkih Država, kao i da će zajedno sa klubovima i predstavnicima zakona učiniti sve da stadioni budu bezbedni, jer je bezbednost navijača glavni prioritet.


tagovi

EXTRA TIME

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara