Eron Rodžers i Eron Donald (©AFP, ©Shutterstock)
Eron Rodžers i Eron Donald (©AFP, ©Shutterstock)

Najbolji napad VS najbolja odbrana

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.01.21. | 15:04

NFL šampionat: Grin Bej Pekersi favoriti protiv tima iz Los Anđelesa u prvom meču polufinala plej-ofa Nacionalne fudbalske konferencije (NFC). U Mozzartu možete da pogađate ko će da postigne tačdaun. Najveće šanse za poentiranje imaju Devonte Adams kod Siraša i Kem Ejkers kod gostiju

Uzbuđenje "preko bare" dostiže tačku ključanja – večeras počinju polufinala u obe konferencije, AFC-u i NFC-u, u NFL šampionatu. Osam timova ostalo je i trci za najvredniji pehar u SAD-u, trofej Vinsa Lombardija. Ima trofeja nosi naziv po legendarnom treneru Grin Bej koja je vodio tim od 1959. do 1967. godine i doneo Sirašima iz Viskonsima dva pehara. Upavo bi ovaj trofej mogao da se vrati na Lembo fild u vitrine Pekersa početkom narednog meseca.

Grin Bej je prvi favorit da osvoji Nacionalnu fudbalsku konferenciju (NFC) i ode 6. februara u Tampa Bej na 55. Superboul na stadion Rejmond Džejms. Ipak, ostale su dve prepreke do borbe za titulu u najpopularnijem sportu u Sjedinjenim Američkim Državama. Prva "mina" su Los Anđeles Remsi koji su prošle nedelje napravili iznenađenje pobedom u Sijetlu protiv Sihoksa sa 30:20.

Izabrane vesti

Najbolji napad lige protiv najboje odbrane lige, tako bi mogao da se sažme najava ovog duela na Lembo fildu u subotu (22.35). Pekersi su imali dve nedelje odmora. Kao najbolji tim u ligaškom delu sezonu u NFC-u imali su slobodan prošli vikend. Na papiru, nema sumnje – domaćin je veliki favorit. Siraše predvodi ove sezone fenomenalni Eron Rodžers koji će gotovo sigurno da osvoji laskavu nagadu MVP šampionata. Imao je iskusni kvoterbek čak 48 tačdaun pasova u 16 mečeva, samo pet presečenih lopti i smeši mu se treća nagrada za najboljeg igrača šampionata.

Napad Grin Beja je igrao kao švajcarski sat u finišu ligaškog dela sezone krajem prošle godine. Tenesiju je dato 40, a Čikagu na Soldžer fildu 35 poena. Sezonu karijere igra risiver Pekersa Devonte Adams. On je sa 18 tačdauna najubojitiji igrač u ligi. Ima tri više od asa Kanzasa Tajrika Hila. Imaće Adams najteži posao ove sezone jer će ga čuvati najbolji kornerbek lige Džejlen Remzi. On je u ovom šampionatu uspevao da "zaključa" najbolje risivere, a taj duel bi mogao da bude presudan. Ko izađe bolji iz tog obračuna, njegov tim ima veće šanse za pobedu.

Gosti iz tople Kalifornije stižu u ledeni Viskonsin na kultnu tundru u Grin Beju. Očekuje se temperatura ispod nule, bez padavina, a zna se da se u takvim uslovima domaćini osećaju kao ribe u vodi. Remsi se oslanjaju na granitnu odbranu, najbolju u ligi, sa fantastičnim Eronom Donaldom, po mišljenju mnogih, najboljim odbrambenim igračem lige, dvostrukim uzastopnim defanzivnim MVP NFL šampionata.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE GRIN BEJ PEKERSI DA OSVOJE TITULU U NFL ŠAMPIONATU JE 5,00.

Videćemo kako će ofanzivna linija Pekersa da zaustavi probijanja Donalda. Hendikep za Grin Bej je teška povreda najplaćenijeg tekla u istoriji Davida Bahtijarija. On je pokidao prednji ukršteni ligament kolena na treningu pre 20 dana i očekuje ga višemesečni oporavak.

Moraće Rodžers brže da se oslobađa lopte, a veliku ulogu imaće igra trčanjem gde dominira Eron Džons. Imaće pomoć od Džamala Vilijamsa i rukija Ej Džej Dilona, raning beka koji je stigao sa Bostonskog univerziteta.

Remsi su prošle nedelje na poziciji kvoterbeka startovali sa nepoznatim Džonom Volfordom, ali se on povredio već u prvoj četvrtini meča sa Sijetlom posle starta Džamala Adamsa, pa je na teren morao nedovoljno oporavljeni Džered Gof. On je posle desetak dana od operacije palca desne, bacačke ruke, morao na teren. Videlo se prošle nedelje da ne može mnogo da baca, da nije 100 odsto spreman, pa će Remsi da pokušaju što više da trče. Prošle nedelje sjajan je bio ruki raning bek Kem Ejkers.

Dodatni problem je što najbolji risiver tima Kuper Kap nije trenirao prošle nedelje pošto je pre desetak dan zaražen virusom korona. Donald je protiv Sijetla imao povredu rebara. On je imao samo jedan trening prošle nedelje, i to sa limitiranim učešćem, ali se očekuje da igra na Lembo fildu. Grin Bej je veliki favorit i bilo bi veliko iznenađenje ukoliko ne bude slavio na Lembo fildu.

Za ovaj meč možete u Mozzartu da pogađate koji igrač će da postigne tačdaun. Najveće šanse da poentiraju imaju Devonte Adams kod Grin Bej Pekersa (1,70) i Kem Ejkers kod Los Anđeles Remsa (1,90). Kompletnu ponudu pogledajte OVDE.

NFL – PLEJ-OF, POLUFINALA KONFERENCIJA

NFC

Subota

22.35: (1,40) Grin Bej Pekers (14,0) Los Anđeles Rems (3,35)

Ponedeljak

00.40: (1,60) Nju Orleans Sejnts (14,0) Tampa Bej Bakanirs (2,55)

AFC

Nedelja

02.15: (1,70) Bafalo Bils (13,0) Baltimor Rejvens (2,40)

21.05: (1,20) Kanzas Siti Čifs (15,0) Klivlend Brauns (5,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalGrin Bej PakersGrin Bej PakersiLos Anđeles RemsEron Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara