Luka Trgovčević (Starsport)
Luka Trgovčević (Starsport)

Luka Trgovčević: Rezultat nije loš s obzirom na to da je deset ujutru

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.03.22. | 11:25

Srpski atletičar završio kao poslednji u grupi na 60 metara sa preponama - 7,89 sekundi

Većina domaćih takmičara se već predstavila beogradskoj publici, samo još njih četvoro je ostalo za poslednji dan Svetskog prvenstva.

Jutarnji program je otvorio Luka Trgovčević koji je trčao kvalifikacije na 60 metra sa preponama i ostvario vreme - 7,89 sekundi. Bio je osmi u svojoj grupi, a ukupno 38. Nije uspeo da se ugura u borbu za polufinale, pa je za njega ovo kraj takmičenja.

Izabrane vesti

"Rezultat nije loš s obzirom na to da je deset ujutru. Međutim, napravio sam jednu veliku grešku na petu, gde sam mnogo izgubio. Nisam mogao da se zaletim u finišu kako treba, ali dobro. Ovo je moje prvo svetsko prvenstvo, sledeći put će biti bolje. Sad odmah krećem sa pripremom za EP u Minhenu. Tamo očekujem da ću tamo bar da stignem do polufinala".

Sve misli sad usmerava ka tom narednom takmičenju, gde će se oprobati na dužoj trci.

"Tamo ću trčati 110 metara. Odgovoraju mi obe discipline i 60 metara, a i 110m. Ove godine sam bio mnogo bolji na toj kraćoj dužini, nego prošle. Konstantno sam trčao ispod 7,90s. Taj prvi deo trke je u redu, sad treba da namestim te poslednje prepone i mislim da ću trčati sigurno lični rekord. Vidim na treningu kako su dobra vremena".

Posebne uspomene poneće iz Arene, jer su gledaoci ostavili jak utisak na njega.

"Podrška mi je sigurno pomogla. Publika je bila fantastična... Kad su me zvali na startu, nikad tako nešto nisam doživeo", zaključio je Trgovčević.


tagovi

Svetsko atletsko prvenstvoSvetsko atletsko prvenstvo u Beogradu 2022.atletika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara