Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)
Odbojkašice Crvene zvezde (MN Press)

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Crvena zvezda protiv finskog Kusama

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 17:00

Srpski klubovi dobili protivnike za narednu sezonu u evropskim takmičenjima

Zna se od ranije da će odbojkaši Vojvodine direktno u Ligu šampiona, a odbojkašice Crvene zvezde moraju okolnim putem do grupne faze.

Danas su crveno-bele saznale i prvu prepreku ka elitnom takmičenju. Izabranice Ratka Pavličevića će se u prvom kolu kvalifikacija igrati protiv finskog Polki Kusama. Prvi meč je na programu 19. oktobra u Beogradu, a revanš 26. oktobra u Finskoj.

Izabrane vesti

Ukoliko prođu odbojkašice Zvezde će igrati drugo kolo kvalifikacija, ujedno i poslednje. Dva pobednika 2. kola će izboriti plasman u grupnu fazu.

Kada je Kup CEV u pitanju Srbija će imati više predstavnika.

Ekipa Železničara iz Lajkovca će igrati u šesnaestini finala protiv nemačkog Šverina (14. i 21. decembar), dok će se odbojkaši Partizan u istoj fazi sastati sa (9. i 16. novembra) pobednikom duela između nemačkog Heršinga i poražene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Odbojkaši Crvene zvezde će u 1. kolu Kupa CEV 2023. igrati protiv poražene ekipe 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona Mladost Brčko (BIH) – Lindaren Amrisvil (SUI), dok će Radnički iz Kragujevca u prvom kolu Kupa CEV 2023. igrati protiv poražene ekipe iz 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmice 1. kola su na programu 12. i 19. oktobra.

U Kup izazivača 2023. odbojkašice Jedinstvo iz Stare Pazove će igrati u šesnaestini finala (14. i 21. decembar) protiv pobednika dvomeča 1. kola Brusno (SVK) – Rigas (LAT). Ub će u 1. kolu igrati protiv kiparskog Apolon Limasola, dok će TENT na startu igrati protiv rumunskog Rapida iz Bukurešta. Mečevi 1. kola će se odigrati 23. i 30. novembra.

Odbojkašice Partizana će igrati u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača igrati protiv belgijskog Šalu Šepel Lez Erlemona. Odbojkaši Spartaka iz Subotice igraće u BVA Kupu, a pobednik će u 1. kolu Kupa izazivača (12. i 19. oktobra) igrati protiv norveškog Vikinga iz Bergena.


tagovi

OK PartizanŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar Lajkovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara