Foto: Hrvatski rukometni savez
Foto: Hrvatski rukometni savez

Horvat novi selektor rukometaša Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.01.21. | 17:36

"Svestan sam kolika je to odgovornost i obaveza, ali verujem da mogu da odgovorim svim izazovima i uspešno vodim Hrvatsku"

Lino Červar je i zvanično bivši selektor rukometne reprezentacije Hrvatske. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza je na telefonskoj sednici prihvatio ostavku Červara. Sada već bivši selektor Kauboja najavio je nakon poraza od Argentine da se povlači sa klupe razočaran nastupom na Svetskom prvenstvu u Egiptu.

Lino Červar dostavio je Upravnom odboru predlog od tri kandidata za novog selektora Hrvatske. Na spisku su se našli Ivano Balić, Slavko Goluža i Hrvoje Horvat, koji je izabran da u narednom periodu predvodi reprezentaciju Hrvatske.

Izabrane vesti

Kako se navodi u hrvatskim medijima, Ivano Balić nema potrebnu diploma za obavljanje ove funkcije, pa je u startu otpisan. Upravni odbor većinom glasova doneo je odluku da Hrvoje Horvat postane Červarov naslednik.

„Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao poverenje. Jako sam srećan. Želeo bih da se zahvalim i celom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio sa mlađim kategorijama, i kao pomoćnik Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i verujem da će mi ono pomoći u vođenju muške seniorske reprezentacije. Hvala i gospodinu Červaru koji me predložio. Svestan sam kolika je to odgovornost i obaveza, ali verujem da mogu da odgovorim svim izazovima i uspešno vodim Hrvatsku", rekao je Hrvoje Horvat.



tagovi

rukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara