Detalj sa VN Mađarske (©AFP)
Detalj sa VN Mađarske (©AFP)

F1 primorana da promeni pravila

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 12:30

Pandemija kroji kapu svima

Velike sportske organizacije našle su se u ovo vreme pandemije pred potpuno novim i nepredviđenim izazovima koji sutuaciju menjaju bukvalno iz dana u dan.

Ma koiko navikle na pritisak, ovako nešto niko nije mogao da predvidi niti da se valjano pripremi. I upravo će ovo vreme pokazati koliko je koja sportska organizacija jaka i ozbiljna.

Izabrane vesti

Jedna od onih koja za sada uspeva da iznese velike probleme je Formula 1 prihvativši stanje u svetu takvo kakvo jeste i funkcioniše u okviru toga. Iako je već u martu bilo jasno da će sezona biti krnja, malo ko je očekivao ovaka rasplet događaja. I sada umesto predviđene 21 trke, imamo samo 13 u kalendaru. I to ko zna da li će sve biti održane.

Kao što je poznato juče je potvrđeno izbacivanje sva četiri američka gran prija, u Kanadi, SAD, Brazilu i Meksiku, a mesto su dobile Imola, Portimao i Nirburgring. To jest Velike nagrade Emilije Romanje, Portugala i Ajfela. Za sada se i dalje veruje da će se osim Evrope voziti i u Aziji i to u novembru u Vijetnamu, Maleziji, te decembru u Abu Dabiju i Bahreinu. No, vreme će pokazati da li će tako i biti.

TRENUTNI F1 KALENDAR

5. jul - VN Austrije, Špilberg

12. jul - VN Štajerske, Špilberg

19. jul - VN Mađarske, Mođorod

2. avgust - VN V. Britanije, Silverston

9. avgust - 70. godišnjica gran prija, Silverston

16. avgust - VN Španije, Barselona

30. avgust - VN Belgije, Spa Frankošam

6. septembar - VN Italije, Monca

13. septembar - VN Toskane, Muđelo

27. septembar - VN Rusije, Soči

11. oktobar - VN Ajfela, Nirburgring

25. oktobar - VN Portugala, Portimao

1. novembar - VN Emilije Romanje, Imola

Pošto Formula 1 ove sezone neće preplivavati Atlantik primorana je da promeni pravila. Naime, šampion Formule 1 može postati samo vozač koji je tokom sezone vozio na tri kontinenta, što će biti sada ukinuti.

Ovo je u suštini samo jedan detalj onoga kroz šta prolaze trenutno najveće međunarodne sportske organizacije u pokušaju da bukvalno prežive pandemiju. Jer, mnogo veće štete bi svi imali kada sezona ne bi bila odvožena.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara