Toni Đerona (©MN Press)
Toni Đerona (©MN Press)

Đerona pred Sloveniju: Ključni mečevi za budućnost srpske reprezentacije

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 18:47

Orlove čekaju odlučujuće borbe za mesto na Svetskom prvenstvu

Veoma važna i zahtevna nedelja je pred rukometašima Srbije. Nedelja u kojoj se donosi odluka o učešću na Svetskom prvenstvu 2023. godine.

Prepreka na putu do turnira koji će biti organizovan u Poljskoj i Švedskoj je selekcija Slovenije koja je u prvom krugu baraža eliminisala Italiju.

Izabrane vesti

Orlovi su se u nedelju okupili u Beogradu, a duel u Celju zakazan je za sredu u 20 časova.

Revanš je u subotu (16. april) u Kragujevcu od 18.00.

Selektor Toni Đerona predstojeće mečeve sa Slovencima ocenio je kao ključne za budućnost nacionalnog tima.

"Ovo su dva ključna meča za budućnost nacionalnog tima i očekujemo pobedu. Ove dve utakmice nam pružaju mogućnost da igramo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, a mi moramo biti tamo. Žreb nam nije bio naklonjen ni ovoga puta, ali siguran sam da ni Slovenija nije zadovoljna zbog ekipe koju je izvukla. Drugi meč igramo na domaćem terenu, u Кragujevcu i to je bitno. Ali i u prvom meču ćemo pružiti 100 odsto svojih mogućnosti da se vratimo iz Slovenije sa pobedom", istakao je selektor Srbije.

Slovenija je nakon Evropskog prvenstva promenila selektora. Poverenje je dobio Uroš Zorman koji je debitovao na utakmicama prvog kruga baraža za Svetsko prvenstvo protiv Italije.

"Gledali smo utakmice sa Italijom i primetili da je već bilo izvesnih promena u igri Slovenije. Poznajem Uroša Zormana, dugo je igrao u Španiji, takođe njegov asistent Luka Žvižej je bio moj igrač u Barseloni. Novi stručni štab je doneo novu atmosferu i verovatno nove ideje. Slovenija ima mnogo kvalitetnih igrača, ali mislim da ćemo uspeti da ih savladamo u oba meča".

Pripremu za mečeve Slovenije srpski rukometaši imali su protiv Češke.

"Utakmice sa Češkom su bile veoma važne, prvenstveno zbog prilike da realizujemo neke taktičke zamisli pred utakmice sa Slovenijom, dok je sam rezultat bio u drugom planu. Neke ideje su funkcionisale, druge u manjoj meri, ali su nam mečevi bili potrebni da na delu napravimo provere posle košmarnog Evropskog prvenstva", zaključio je selektor Đerona.


tagovi

Toni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara