Toni Đerona (©Starsport)
Toni Đerona (©Starsport)

Đerona o žrebu za SP: Izvukli smo najtežeg protivnika, revanš u Srbiji uliva nam nadu u pozitivan ishod

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 23:21

Selektor Orlova veruje da će se rukometaši plasirati na najveću smotru

Žreb za Svetsko prvenstvo, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, nije bio naklonjen Srbiji. Dobili su rukometaši Srbije najtežeg mogućeg protivnika. Srbija je slobodna u prvom krugu kvalifikacija, a kuglice su je u baražu spojile sa pobednikom duela Slovenija - Italija.

Rukometaši Srbije će prvi meč baraža, poslednje kvalifikacione faze na najveću smotru, igrati 13. ili 14. aprila na gostujućem terenu, dok je revanš meč u Srbiji na programu 16. ili 17. istog meseca. 

Izabrane vesti

Toni Đerona, selektor Srbije, smatra da su Orlovi dobili najnepoželjnijeg rivala ukoliko Slovenija opravda ulogu favorita, preskoči Italiju i domogne se baraža.

“Nakon žreba za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo saznali smo da nas u baražu očekuje pobednik iz dvomeča između Italije i Slovenije. Italija je ekipa koja je u razvoju poslednjih godina. U utakmicama koje su igrali u prethodnom periodu imali smo priliku da vidimo da veliki broj igrača iz italijanske reprezentacije igra u francuskoj ligi i to im omogućava da napreduju kao nacionalni tim. To su pokazali u mečevima kvalifikacija koje su igrali sa Rumunijom i sa ostalim ekipama, napredak je primetan. Drugi potencijalni rival je Slovenija. Mislim da njima ne treba posebno predstavljanje. Iako će biti prisutne izvesne promene u timu koje nosi promena trenera, Slovenci imaju odlične igrače koji igraju u najboljim evropskim klubovima”, rekao je selektor Srbije.

Žreb u Budimpešti nije milovao Srbiju, ali španski strateg veruje da će Orlovi plasirati na Svetsko prvenstvo, koje će se odrđati od 11. do 29. januara 2023. godine. Istakao je Toni Đerona da je povoljna okolnost ta što se revanš igra u Srbiji.

“Gledajući žreb generalno, mislim da smo izvukli najtežeg protivnika. Znamo da ćemo prvi meč igrati na gostujućem terenu, a drugi u Srbiji i to nam daje nadu da ćemo na domaćem terenu i uz podršku svih ljudi koji su uz nas bez obzira na ishod prvog meča, u kom naravno idemo na pobedu, na domaćem terenu biti jači od protivnika. Ako želimo da budemo na Svetskom prvenstvu sledeće godine, jasno je da moramo da pobedimo u ova dva kvalifikaciona meča i obezbedimo plasman na takmičenje”.

Naredno okupljanje Srbija će imati u martu, u okviru EHF nedelje nacionalnih timova.

“Nadamo se da ćemo tokom martovskog okupljanja odigrati neke prijateljske utakmice. U pregovorima smo i nadam se da ćemo u narednim danima imati neke konkretne dogovore. Pokušavamo da obezbedimo što ozbiljnije protivnike kako bismo bili u mogućnosti da unapređujemo igru i nastavimo sa radom koji smo započeli u prethodnom periodu”, rekao je Toni Đerona.


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara