Odbojkaši Vojvodine (©Starsport)
Odbojkaši Vojvodine (©Starsport)

Borba se rasplamsala, finale sve zanimljivije: Kan brojao do 35, ali Baranek Vojvodini doneo 2:0 u seriji

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 22:56

Spartak vodio 2:1 u setovima, Novosađani u Spensu režirali preokret i stigli na korak do šeste uzastopne titule

Uzvratio je Spartak iz sve snage Vojvodini, učinio finale veoma zanimljivim, ali onda poklekao u samoj završnici meča u Spensu. Novosađani su kada se lomilo pitanje pobednika pokazali šampionski gen, režirali preokret i stigli na korak do šeste uzastopne titule - 3:2 (19:25, 25:20, 18:25, 30:28, 15:11). Lale sada vode 2:0 u finalnoj seriji i za tri dana u Subotici će imati prvu meč loptu.

U najbitnijim trenucima meča odgovornost je preuzeo Kamil Baranek, koji je nanizao 23 poena i bio ključni igrač u dramatičnoj završnici. Njega je poenterski najbolje pratio Radoslav Parapunov - 20, dok je treći dvocifreni bio David Mehić - 12. Na drugoj strani kao po običaju najbolji je bio Murad Kan, koji je postigao čak 35 poena, ali je u finišu pokazao da mu nedostaje još iskustva da ruka ne bi zadrhtala kad ne treba… Marko Lečić je upisao 14 poena, a Musa Kone deset.

Izabrane vesti

Nisu zbog zdrastvenih problema mogli na prvom meču da prikažu Plavi golubovi pravo lice, ali su zato veoma naoštreni došli u Novi Sad. Večeras su odlučili svima još jednom da pokažu zašto ih smatraju tokom cele sezone najprijatnijimiznenađenjem. Izuzetno je bio raspoložen korektor Murad Kan, a njega je u stopu pratio primač servisa Musa Kone. Oni su bili najzaslužniji što je Spartak poveo u setovima. Bili su gosti bolji na servisu, uspešniji u bloku, manje su grešili, sigurnije napadali, pa su na kraju zasluženo slavili - 25:19.

Naravno, ponovo su Subotičani imali pomoć navijača koji su stigli kako bi im dali snagu da dođu do izjednačenja u seriji. Napravili su zajedno sa domaćim pristalicama lepu atmosferu, pa je igračima bilo izuzetno prijatno da igraju u ambijentu, koji nije toliko čest tokom ligaško dela. Vojvodina je uspela da odgovori u drugom setu onako kako je želela.

Veliku razliku izgradile su Lale zahvaljujući odličnim servisima Stevana Simića. Dok je izvodio početne udarce napravio je velike probleme rivalu pa se prednost povećala na 15:9. Nije u tom periodu polazilo sve za rukom Parapunovu, ali je zato odgovornost preuzeo Baranek. Spartak je pokušao da neutrališe zaostatak, ali su Novosađani odoleli i došli do izjednačenja - 25:20.

Naredni čin doneo je ponovo bolju igru gostiju. Vulikić je dobro razigravao saigrače, a oni su u napadu prolazili kad god je bilo potrebno. Pavlović i Lečić su pravili blokove kao od šale, a određenu sigurnost je uneo i kapiten Jungić, koga je Jevtić uveo u drugom setu umesto Žugića. Kan je nastavio da dominira u napadu i da pravi razliku, s obzirom na nešto slabije izdanje protivničkog korektora. Vodio je Spartak 13:8, Vojvodina je stigla, a onda su se Subotičani ponovo odlepili. Dobili su taj set bez neizvesne završnice - 25:18.

Nemanja Čubrilo i Kamil Baranek su najbolje otvorili četvrti period, a vrlo brzo im se u osvajanju poena pridružio i Radoslav Parapunov. Sa tri uspešna napada za redom bugarski korektor doneo je Vojvodini - 10:7. I u nastavku je odlično servirao Čubrilo i tako remetio prijem Subotičana, koji su sve do završnice bili u zaostatku… Trgli su se u finišu, uzbuđenje je poraslo, na semaforu je sijalo - 23:23. Smenjivale su se ekipe u vođstvu, publika je bila na nogama, pesma sa tribina je bila sve glasnija. Prvi je poklekao Murad Kan koji je greškom stavio tačku na ovaj set i odveo meč u taj-brejk - 30:28.

Vojvodina je bolje zakoračila u odlučujući period, pa je na promeni strana imala plus tri. Mehić je donosio veoma važne poene, a Spartak je morao da juri rezultat. Bili su strpljivi Subotičani, nisu posustajali i došli su do izjednačenja - 9:9. Tad su domaći ponovo uzvratili, zaustavili Kana i vratili prednost od tri razlike. Baranek je u završnici bio nezaustavljiv, preuzeo je odgovornost i dobro Vojvodini veliku pobedu.

FINALNA SERIJA SUPERLIGE SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Prva utakmica: Spartak - Vojvodina 0:3 (22:25, 22:25, 33:35)

Druga utakmica: Vojvodina - Spartak 3:2 (19:25, 25:20, 18:25, 30:28, 15:11)

Treća utakmica - sreda 13. april u Subotici

Četvrta utakmica - 17. april u Novom Sadu

Peta utakmica (ako bude potrebe) - 20. april u Subotici

*serija se igra na tri pobede



tagovi

OK VojvodinaOK SpartakSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara