Zvezdina rekonstrukcija počinje od veznog reda: Na oku Vošin vunderkind (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.12.19. | 10:12

Sportski sektor crveno-belih gleda ka mladom reprezentativcu Srbije

Rekonstrukcija Zvezdinog tima počeće od pozicije zadnjeg veznog. Mečevi u Ligi šampiona, tokom kojih je španac Hoze Kanjas delovao fizički inferiorno, naterala je sportski sektor srpskog šampiona da se okrene drugim rešenjima, bez obzira što se očekuje povratak povređenog Branka Jovičića. Čitali ste već da bi pomenuti Kanjas u zimskom prelaznom roku bez obeštećenja mogao da napusti Marakanu, i na ta način otvori mesto za dovođenje igrača drugačijeg profila. Pre sve fizički i trkački potentnijeg.

Izabrane vesti

Prelazni rok je pred vratima, u Ljutice Bogdana razmišljaju o potencijalnim rešenjima, a prema saznanjima MOZZART Sporta visoko se kotira mladi prvotimac Vojvodine Mirko Topić (18). Reč je o momku koji je ove sezone dobio šansu Nenada Lalatovića i iskoristio je na pravi način. Odigrao je devet superligaških mečeva za superligaša sa Karađorđa i ostavio vrlo dobar utisak. Momak iz Novog Sada, poreklom iz Hercegovine, uklapa se u viziju sportskog sektora Crvene zvezde da im je potreban prototip zadnjeg veznog. Visok, lakog koraka i tehnički potkovan i u nekim varijantama kompatibilan sa Njegošom Petrovićem.

Međutim,  problem predstavlja činjenica da iskustvo nije adut pomenutobg Topića. Vojvodinin vundekind je odigrao samo devet superligaških utakmica, i postigao prvenac ovog vikenda na Banjici.

Dakle, na Marakani još vagaju, ali uz sve to imaju još jednu otežavajuću okolnost. Pitanje je da li bi Vojvodina pustila u Crvenu zvezdu igrača koji zavređuje najviše pažnje. Talentovani zadnji vezni je pod ugovorom sa Vojvodinom do leta 2021. godine. Sigurno će novosadski superligaš u narednom periodu biti pod pritiskom menadžera i finansijski moćnijih klubova sa zapada. Uostalom, nedavno je Topić dobio poziv selektora mlade reprezentacije Srbije Ilije Stolice.

Kako bilo, Crvena zvezda će brzo morati da se odluči. Za sada je samo poznato da šampion traži zadnjeg veznog, sa dobrim fizičkim predispozicijama. Topić to ima, ali mu nedostaje iskustvo.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara