TREĆA SMENA: Veče odluke u Argentini, Mineirov pohod ka tituli i košarkaške poslastice

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.01.21. | 23:05

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ESTUDIJANTES - SENTRAL KORDOBA, 01.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone)

I jedan i drugi tim su uoči poslednjih 90 minuta grupne faze staze gubitnika izgubili matematičke šanse da se domognu plej-ofa, pa će večeras moći da odigraju sa podignutom ručnom, za svoju dušu. Jedini motiv imaće Sentral Kordoba ukoliko želi da sačuva čast i pobegne sa začelja tabele. Računajući i utakmice u prvoj fazi takmičenja, tim iz Santijago del Estera ima samo jednu pobedu u čitavoj sezoni, upisanu još krajem novembra. Od tada je Sentral Kordoba odigrala još pet mečeva i samo dva puta remizirala, ne uspevši da sačuva mrežu nijednom u tom periodu. Estudijantes je sa dva boda više u nešto boljoj situaciji, mada takođe ima samo jedan trijumf u sezoni. Prvu fazu takmičenja završio je ubedljivo na poslednjoj poziciji, sa samo dva remija iz pet utakmica i bez postignutog gola. U narednoj fazi popravio je učinak, u proseku trese mrežu po jednom na svakoj utakmici, ali treba istaći da je tri gola postigao u pobedi nad Velezom (3:2).

BRAGANTINO - ATLETIKO MINEIRO, 00.00

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Klubu vlasništvu Red Bula više nije kandidat za ispadanje, kako se činilo novembra. Od tada je Bragantino, na narednih devet utakmica u prvenstvu, upisao samo dva poraza, a u prethodnom kolu savladao je upravo lidera Brazileiraa, pa su ambicije ekipe porasle i do kraja će ciljati odlazak u Kopa Sudamerikanu. Atletiko Mineiro u Sao Paulo stiže takođe posle pobede, ali i bez takmičarske utakmice u prethodnih 16 dana, pošto im je meč sa Santosom u prethodnom kolu odložen. Ukoliko večeras budu slavili, a potom dobiju i zaostalu utakmicu, prići će Sao Paulu na bod zaostatka i u poslednjih devet rundi ući će sa jednakim šansama za osvajanje titule.

OL BOJS - INSTITUTO, 01.10

(Fudbal, Argentina, Nasional B)

Domaćin je nekim čudom, sa samo jednim postignutim pogotkom na šest utakmica uspeo da osvoji šest bodova. Međutim, nije mu to bilo dovoljno kako bi se našao u plej-ofu. Instituto s druge strane ima imperativ rezultata ukoliko ne želi da izgubi drugu poziciju od Kilmeša, koji vreba sa bodom zaostatka. Međutim, gost večerašnjeg rivala nije savladao nijednom na poslednja četiri susreta. Tri su pripala Ol Bojsima, dok je poslednji završen bez pobednika.

ALMAGRO - ČAKARITA, 01.10

(Fudbal, Argentina, Nasional B)

Almagro će večeras, barem na papiru, imati najlakši zadatak. Lider na tabeli ugostiće poslendjeplasiranu Čakaritu, koja ima svega dva boda, od toga nijedan na strani. Tri od poslednjih pet međusobnih susreta pripalo je Almagru i mada bi im večeras igrao i bod, nema sumnje da neće ništa prepuštati slučaju.

KONFIJANSA - OPERARIO, 00.00

(Fudbal, Brazil, Serija B)

Konfijansa je pre nedelju dana pobedom nad Nautikom prekinula niz od pet uzastopnih poraza, ali je potom ponovo poražena od CRB-a, pa opstanak još uvek nije obezbeđen. Operario je s druge strane na sredini tabele, na pola puta od zone ispadanja i one koja vodi u Seriju A. Gosti su neporaženi na prethodna tri meča i večeras će pokušati da taj niz produže. Jedini dosadašnji duel dva tima završen je nerešenim rezultatom 1:1.

DALAS - NJU ORLEANS, 02.30

(Košarka, SAD, NBA)

Dalas je u uvodnih šest mečeva sezone upisao četiri poraza, ali je predvođen fantastičnim Lukom Dončićem poslednjih nedelju dana vezao tri pobede i popeo se na šestu poziciju. Nju Orleans u istom periodu ima potpuno suprotan učinak - tri poraza, te jednu pobedu manje od večeršanjeg rivala u dosadašnjem delu sezone. Poslednja četiri međusobna susreta pripala su Maveriksima.

ORLANDO - MILVOKI, 01.00

(Košarka, SAD, NBA)

Milvoki u novog godini iz meča u meč igra sve bolje. Baksi su slavili na četiri od pet utakmica u 2021. a pitanje je kako bi se stvari odvijale i protiv Jute da Džezersi nisu oborili rekord franšize po broju ubačenih trojki te večeri. Orlando je s druge strane posle četiri vezana trijumfa na startu prvenstva u narednih pet utakmica slavio samo dva puta. Poslednja četiri međusobna duela pripala su Milvokiju.




tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara