TREĆA SMENA: Libertadores, Sudamerikana, gužva u Orlandu, bolivijske "domaćice"...

Vreme čitanja: 4min | uto. 15.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

SAMPAJO KOREA - AVAI, 23.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil 2)

Učinak od samo jedne pobede na pet poslednjih mečeva u prvenstvu značajno je oslabio status Sampajo Koreje u borbi za promociju u najviši rang Brazila. Popularni Bolivijci sada su na granici koja ih razdvaja od sna, a priliku da poprave šanse imaju večeras protiv Avaija, koji je u prošlom kolu pobedom prekinuo post od četiri duela bez slavlja. I gosti vrebaju priliku za promociju, samo su pet bodova daleko od željenog mesta. Tradicija je na strani Avaija, koji je do sada samo jednom izgubio od Sampaja, ali je to upravo bilo ove sezone kada su Bolivijci pobedili sa 5:2. 

REAL POTOSI - OLVEJZ REDI, 00.30

(Fudbal, Bolivija 1)

Olvejz Redi, klub živopisnog imena, nije baš uvek spreman. Kada igra na strani nimalo nije ubedljiv i to ga ove sezone skupo košta u šampionatu Bolivije. Da je kojim slučajem sakupio više od sedam bodova u gostima, uz skoro perfektan učinak kod kuće, bio bi sigurno lider, a ovako kaska za vodećim Strongestom i noćas ga očekuje gostovanje Real Potosiju. Domaćin je, takođe, jedan od onih koji gro bodova osvaja na svom stadionu, čak 17 od ukupno 21, ali nije u rangu kluba iz El Alta, koji ga je u prvom delu sezone pobedio sa 4:1.

PALMEIRAS (BRA) - LIBERTAD (PAR), 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Skoro pa idealna situacija za Palmeiras pred revanš meč četvrtfinala Kopa Libertadores. Doneo je Verdao kući 1:1 iz Paragvaja protiv Libertada i sada samo treba da je odbrani. Ipak, Kopa Libertadores je ono što najviše peče brazilskog velikana. Na tom tlu je jedan od najmaleroznijih, jer je izgubio tri od četiri finala. Otuda ne bi trebalo da olako shvati duel sa Libertadom, u kojem je najveća pretnja veteran i nekadašnja Benfikina gol-mašina Oskar Kardozo. Koliko je Palmeirasu bitan noćašnji susret govori i podatak da je u prošlom kolu brazilskog prvenstva protiv Baije odmorio skoro sve bitne igrače.

UNIVERSIDAD KATOLIKA (ČIL) - VELEZ (ARG), 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Universidad Katolika i Velez prethodne sedmice ukrstili su koplja prvi put na međunarodnoj sceni posle gotovo devet godina i bolje je prošao čileanski sastav, pošto pred revanš ima prednosto od 2:1. Ipak, Velez se postarao u nadoknadi drugog poluvremena da na revanš otputuje u manje neugodnom položaju, pa bi domaćina skupo mogao da košta gol Lusera zahvaljujući kojem tinja nada Argentinaca. U revanš četvrtfinala Katolici ulaze odmorni, baš kao i u prvi sudar sa Velezom. Čileanskom predstavniku fudbalski savez odložio je derbi meč sa Universidad de Čileom, a na molbu Katolike isto je učinjeno pred revanš. Velez je uoči drugog meča sa Katolikom bio uspešan na startu Kupa Dijego Maradona u zoni gubitnika.

KRUZEIRO - CSA, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Prekaljeni strateg Luiz Felipe Skolari značajno je popravio situaciju u Kruzeiru, koja je u prvoj trećini sezone slutila na katastrofu i posrnuće velikog kluba. Od kandidata za ispadanje Lisice iz Belo Orizontea učvrstile su se u sredini tabele i u finalnih 10 rundi streme ka povratku u Seriju A. Lako je reći, a teže ostvariti, jer mnogo je kandidata za promociju, a među njima i CSA, takođe prošlosezonski član najjačeg društva. Tim koji predvodi Mocart, nekadašnji vezista Ređine i moskovskog Spartaka, pozicioniran je na petom mestu sa samo bodom manje od prvog iznad crte. Prvi dvoboj u sezoni pripao je timu iz Maseja sa 3:1.

VITORIJA - ŽUVENTUD, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u brazilskoj Seriji B je Žuventud. Ekipa koja je prošle sezone igrala u trećem rangu sada je na putu ka ulasku u Seriju A pošto zauzima treće mesto na tabeli. Žuventud se nada da će noćas da produbi krizu u redovima domaćina, koji je bez pobede na tri prethodna duela, ali i da produži svoju seriju od pet mečeva bez poraza. Prvi duel u sezoni završio se remijem, a valja napomenuti da je Žuventud najefikasniji tim u ligi.

OLIMPIJA (HON) - MONTREAL (KAN), 02.00

(Fudbal, Konkakaf Liga šampiona)

Težak zadatak je pred Montrealom u borbi za plasman u polufinale Konkakaf Lige šampiona. Olimpija iz Hondurasa brani prednost od 2:1, ali iako se igra na neutralnom terenu u Orlandu, važi za favorita. Kanadski sastav odavno je završio sa obavezama u MLS ligi i skoro mesec dana je bez takmičarskih mečeva. Takođe, tim Tijerija Anrija neće biti na okupu, jer su pojedini prvotimci povređeni, a sa druge strane Olimpija je vezala šest pobeda u svim takmičenjima i ne zna za neuspeh na 13 mečeva.

TIGRES (MEK) - NJUJORK SITI (SAD), 04.30

(Fudbal, Konkakaf Liga šampiona)

U drugom meču revanš mečeva četvrtfinala Konkakaf Lige šampiona Njujork Siti je nominalni domaćin Tigresu. Meksikanci su 12. marta slavili na Jenki stadionu golom Eduarda Vargasa. Bili su Andre-Pjer Žinjak i drugovi daleko bolji rival pa su na kraju i zasluženo izvojevali trijumf na gostovanju. Pred ovaj okršaj strateg Sitija neće moći da računa na najboljeg strelca Ebera, dok protiv Tigresa neće nastupiti ni prvi golman ekipe Šon Džonson. Tigres je favorit, a Njujork bez utakmice više od mesec dana.


tagovi

Južna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara