Slobodan Simić
Slobodan Simić

PET NA PET – Slobodan Simić: Sada svi ljubitelji košarke, u koje i sebe svrstavam, navijaju i za Nikolu Jokića i Denver Nagetse

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 10:29

Lekar, psihijatar, pisac aforizama, kratkih priča, dramskih tekstova i scenarija košarkaškog uzora imao je u Praji Dalipagiću

Doktor Slobodan Simić je lekar, psihijatar, sa višegodišnjim iskustvom u lečenju depresije, a bavi se i sudskom psihijatrijom. Autor je i koautor nekoliko radova iz oblasti psihijatrije. Član je i nekoliko udruženja lekara i aktivno učestvuje na kongresima širom zemlje i inostranstva na kojima se stručno usavršava. Rođen je 1963. god. u Užicu. Pored profesionalne lekarske karijere, bavi se pisanjem aforizama, kratkih priča, pesama, dramskih tekstova i scenarija. Zastupljen je u mnogim antologijama i zbornicima humora i satire. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja. Aforizmi i priče su mu prevedeni na deset stranih jezika.

 Uskoro će Slobodan Simić sastavljati MOZZARTOV Humanitarni tiket u podne, a danas je gost u rubrici "Pet na pet".

Izabrane vesti

 1.Da li ste svojevremeno, kao dete, trenirali neki sport i koji?

“Trenirao sam košarku u KK ‘Prvi partisan’ u Užicu”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?

“Meni, kao krilnom centru, uzor je bio Dražen Dalipagić”.

 3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?

“Ja sam stari partizanovac. A zbog zemljaka Nemanje Vidića i solidan navijač Mančester junajteda. Naravno, sada svi ljubitelji košarke, u koje i sebe svrstavam, navijaju za Nikolu Jokića i Denver Nagetse”.

4.Sportski događaj(i) koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Kad je KK Prvi partizan izgubio u polufinalu Kupa Jugoslavije od Jugoplastike u kojoj su tada igrali mladi Toni Kukoč i Dino Rađa”.

5 Životni ili sportski moto?

“Neka svako radi svoj posao”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u odigrati na utakmicu koja stiže iz Bundeslige, BAJERN – BILEFELD. Klub iz Minhena ima sedam trijumfa u nizu dok su gosti nakon tri pozitivna ishoda doživeli dva poraza. Domaći imaju 31 bod više od rivala, ali u duel ulaze bez nekoliko povređenih i bolesnih fudbalera. Međusobni skor je 15:2:3 uz najubedljiviju pobedu Bajerna sa 6:2 i serijom od poslednjih šest trijumfa u međusobnim duelima.

„U prvom i drugom poluvremenu očekujem minimum po dva pogotka“.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara