PET NA PET – Milorad Milinković: Nismo važni mi, važna su naša dela

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 07:52

„Nakon Manceovog izjednačujućeg gola huk sa juga čuo se do železničke stanice”, kaže poznati režiser

Za našeg današnjeg plemenitog kladioca može se konstatovati da je više nego svestrana ličnost. Režiju je završio u Novom Sadu, ali se bavi pisanjem, muzikom, glumom…Šira javnost upoznala je Milorada Milinkovića kao genijalnog tragača u kvizu “Potera”. Gledaoci se često pitaju da li ima nešto što Milinković ne zna. Poznati režiser je i scenarista, kantautor, kompozitor, gitarista, fudbalski komentator…Verujemo da vam se dopadaju filmovi “Mrtav’Ladan”, “Potera za sreć(k)om”, “Čitulja za Eskobara”, “Patuljci sa naslovnih strana” koje je režirao naš gost.

Nakon duže “potere” uspeli smo Milorada Milinkovića da “angažujemo” kao plemenitog kladioca u MOZZARTOVOM "Humanitarnom tiketu u podne", ali i da dobijemo odgovore zarubriku “Pet na pet”.

Izabrane vesti

 1.Da li ste se svojevremeno bavili nekim sportskim aktivnostima?

“Rukometom, ali toliko kratko da nije vredno pomena. Naravno, kao i svi dečaci, sa kojima sam odrastao, ‘ložio’sam se na fudbal i košarku koji su bili najpopularniji”.

2.Ko vam je bio uzor u dečačkim danima?

“Mnogi dobri ljudi, ali da ih ne nabrajam. Dobri ljudi su bitni jer bilo je mnogo osoba koji su mnogo znali, a činili su ogromne zločine. Znanje bez morala i dobrote je opasno”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Poznato je da sam navijač Partizana. Imao sam sedam, osam godina kada me je tata odveo na stadion JNA. Sećam se da sam bio oduševljen partijom Moce Vukotića. Potom smo sreli legendarnog Milana Galića sa kojim me je otac upoznao. Nisam bio svestan veličine svojevremeno najboljeg sportiste Jugoslavije, ali znam da sam se drugarima u školi hvalio da sam ga upoznao”.  

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Izdvojiću dve utakmice. Prvo, finale Lige šampiona, iz Istanbula, između Milana i Liverpula. Rosoneri su vodili sa 3:0 na poluvremenu. Bio je to strašni Milan sa Nestom, Maldinijem, Sedorfom, Pirlom…Ipak, u nastavku utakmice Džerard i drugovi su izjednačili, a potom, nakon penala, slavili veliku pobedu. Drugi meč, koji izdvajam, je duel između Partizana i zagrebačkog Dinama, igrao se na Marakani. ‘Modri’ su na poluvreme otišli sa prednošću od 2:0. U nastavku utakmice ‘crno – beli’su smanjili pa izjednačili na 2:2. Strelac je bio legendarni Dragan Mance. Bio sam na stadionu, a posle su mi pričali da se huk sa juga čuo do beogradske železničke stanice. Beograđanima je taj bod doneo titulu”.

5. Da li imate životni ili sportski moto?

“Nismo važni mi, važna su naša dela”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu iz Švedske, KALMAR – MJELBI. Gosti imaju suficit od sedam bodova, tri remija, pobedu i poraz u poslednjih pet utakmica. Kalmar je slavio, remizirao i izgubio u poslednjem meču. Poslednji okršaj dva kluba okončan je sa 2:2, a ukupni skor glasi, 9:3:6.

“Očekujem nerešen ishod na kraju meča ili na poluvremenu”.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara