Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 12. decembar): Madridski i mančesterski derbi, Partizan na Krovu i Zvezda u Železniku

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.12.20. | 06:42

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. JUN. – MAN. SITI, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Tim Ole Gunara Solšera još nije shvatio šta mu je uradio RB Lajpcig, kada je u Ligi šampiona uspeo da ih nadigra sa 2:3, a Građani su već tu. Oni su lagano poslovali sa Marseljom u Evropi, pa mogu da napadnu rivala koji ima bod prednosti. Old Traford će zbog toga biti mesto grčevite borbe, a Gvardiola svakako opušteniji, što zbog rezultata, što zbog kompletnog spiska igrača koji mu garantuje izvođenje najjačeg sastava na teren.

MARSELJ – MONAKO, 17.00

(Fudbal, Francuska 1)

Marselj bi pojurio Lil i Lion, ali ni Monaku ista pomisao nije mrska, budući da četvrtoplasiranu i petoplasiranu ekipu Lige 1 deli samo jedan bod. Naravno, ne treba zaboraviti da je Marselj na niskim granama kada je reč o moralu, budući da od Evrope više nema ništa nakon poraza od Mančester Sitija pri konačnih 3:0. Monako je odmorniji, pa treba videti u kom pravcu može da prevagne meč para koji generalno redovno donosi GG ishode, a u vrlo retkim slučajevima na to ne dolazi i dodatna 3+ igra.

LACIO – VERONA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Olimpikom vlada Lacio, dok Verona generalno nije srećna na mečevima para. Inzagijevim momcima treba osveženje posle prokockanih 2:0 na poluvremenu meča sa Klub Brižom koji je nakon tri sudijska zvižduka otišao u X. Generalno gledano, po tabeli konkurentna Verona mora da se pripazi, jer sećanje na poraz od Lacija pri konačnih 1:5 u julu mesecu nije ni najmanje prijatno.

M`GLADBAH – HERTA, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Inter je definitivno destabilizovao Menhengladbah, pa je tim koji vodi Marko Roze prvo remizirao u Bundesligi sa Frajburgom, a zatim sa 2:0 u Ligi šampiona poražen od Real Madrida. Benzema je poslednju utakmicu prelomio u prvom polouvremenu, pa Herta može da računa na umor domaćina koga je u protekle dve godine dva puta dobijala, a jednom uspela da izvuče X.

DORTMUND – ŠTUTGART, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Dortmund je osvojio Grupu F Lige šampiona savladavši Zenit sa 1:2. Sada je vreme da se Favr posveti Bundesligi, budući da četiri boda zaostatka za Bajernom nisu nedostižni. Izazov postoji budući da je Dortmund nakon poraza od Kelna u proteklom kolu remizirao sa Ajntrahtom. Štutgart je u poslednjih pet kola naređao tri X ishoda, nakon čega je usledio poraz od Bajerna, pa slavlje u utakmici s Verderom. Valja znati da je Borusijin spisak igrača zbog povreda i bolesti kraći za osam, a Štutgartov za sedam imena.

VALENSIJA – BILBAO, 14.00

(Fudbal, Španija 1)

Šareni su u poslednjih pet kola i jedni i drugi. Jasno, s ovakvim formama teško je govoriti o favorizovanoj ekipi, mada je istorijski gledano Valensija generalno bila bolja kada je s Bilbaom igrala u svojstvu domaćina. Međutim, Valensija je u poslednje vreme kod kuće dobila jedino Real Madrid, dok Bilbao pobedu u gostima nema još od utakmice s Eibarom koja je odigrana još krajem septembra.

REAL MADRID – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Madridski derbi radosnije dočekuje Atletiko koji drži čelo Primere, raspolaže sa plus šest bodova u odnosu na rivala, a sve ukrašava gol razlikom od 21:2. Real mora da se nosi s tm nakon pobede nad Menhengladnahom u Ligi šampiona. Zidan i Simeone će morati da se pogledaju u oči. Francuzu neće biti lako da ponovi minimalac sa prošlog, još malo pa godinu dana starog derbi susreta.

VOŽDOVAC – PARTIZAN, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Posle šest vezanih pobeda u oba nacionalna takmičenja, crno-beli žele da nastave dobru seriju i da do zimske pauze očuvaju drugu poziciju. Po povratku sa reprezentativne pauze Voždovac beleži promenjive rezultate. Najpre je primio gol od Novog Pazara u finišu meča i tako ostao bez pobede, potom na penale izbacio Javor iz Kupa Srbije, dobio Mladost iz Lučana pogotkom pet minuta pre kraja, da bi u Kruševcu izgubio sa 1:3. Ipak valja znati i da Zmajevi umeli da muče Partizan, pa ostaje da se vidi kako će se sada stvari odvijati.

FMP – CRVENA ZVEZDA, 12.00

(Košarka, ABA liga)

Zvezda nije imala naročito vremena za odmor posle zahtevnog meča s Olimpijakosom koji je beogradski sastav izgubio sa 79:81. Saša Obradović očekuje da ekipa protiv tima iz Železnika odigra dobru utakmicu i osvoji bodove pred nove obaveze u Evroligi i duplo kolo koje očekuje crveno-bele. FMP je meč u Podgorici izgbio na jednu loptu, protiv Igokee Panteri su igrali ne tako loše, pa trener Zvezde kaže kako Zvezda u ovaj susret mora da uđe maksimalo angažovano i ozbiljno.

PARTIZAN – MEGA, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Otežavajuća okolnost po Partizan svakako su izgubljene utakmice od Crvene zvezde, Budućnosti, Mornara i Igoke. Bitno je po ekipu Saše Filipovskog da ne izgubi i od Mege. S druge strane, ekipa Vlade Jovanovića beleži fenomenalne rezultate. Imaju dvojicu supertalentovanih igrača u vidu Filipa Petruševa i Marka Simonovića. Biće zanimljivo videti na koji će način crno-beli da brane ova dva košarkaša.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara