Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 30. novembar): Orlovi na popravnom, igra se u Srbiji, Engleskoj, Italiji, Španiji...

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.11.20. | 06:43

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

LESTER – FULAM, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Posle poraza od Liverpula i remija u Bragi, Lester ima kolosalnu šansu da se vrati na pobednički put. Fulam previše pati u ovoj sezoni, osvojili su četiri boda i imaju samo jedan trijumf. Na četiri od pet poslednjih duela Lestera došlo je 3+. Kada igraju ova dva kluba zagarantovano je gg. Tako je bilo na šest prethodnih međusobnih mečeva.

VEST HEM – ASTON VILA, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Vest Hem je vezao dva trijumfa minimalnim rezultatom. Posle silovitog početka Aston Vila je ušla u krizu, o čemu svedoče tri poraza u prethodna četiri meča. Na duelima tima iz Birmingema redovno dolazi 3+, dok je tim iz Londona sušta suprotnost. Na tri od prethodne četiri utakmice Vest Hema došlo je 0-2 gola.

BETIS – EIBAR, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Betis je u vrlo teškom momentu. Imaju dva poraza u nizu i očajnu gol-razliku 2:9. Istina, tim iz Andaluzije morao je da se nameri na Barsu i Atletiko Madrid. Eibar sa druge strane igra prilično tvrdo i diciplinovano. Vezali su dva remija. Na njihovim mečevima redovno dolazi 0-2 gola. Tako je bilo u poslednjih pet susreta.

TORINO – SAMPDORIJA, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Sampdorija ne može da se prepozna u poslednje vreme. Tim iz Đenove je u novembru osvojio samo bod. Bilo je to u gradskom derbiju. Od tada su vezali tri poraza. Torino je tek nešto bolji. Imaju jedan trijumf u prethodna četiri kola. Domaćin ima imperativ dobrog rezultata.

ĐENOVA – PARMA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Oba tima su u vrlo nezavidnoj situaciji. Nalaze se na začelju tabele i jedino je Krotone osvojio manje bodova. Đenova je trijumfom u kupu protiv Sampdorije prekinula niz od tri poraza. Isti slučaj kao i Parma koja je bila bolja od Kozence. Parma je dobila pet poslednjih duela protiv večerašnjeg rivala.

MARITIMO – BENFIKA, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je u vrlo teškom rasporedu. Uspeli su da osvoje bod u sudaru sa Rendžersom, ali su pre toga poraženi od Brage. Dakle, gosti nemaju mnogo izbora. Maritimo u poslednja četiri prvenstvena meča ima remi i tri poraza identičnim rezultatom – 1:2. Samo jednom na poslednjih pet susreta Benfike nije došlo 3+.

BOHUM – FORTUNA, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Bohum nije remizirao od 17. oktobra. Od tada imaju tri pobede i jedan poraz. Fortuna ima samo tri boda manje od večerašnjeg rivala. Gosti se nalaze u dobrom momentu. Imaju dve pobede i jedan remi u prethodna tri susreta. Na svim tim mečevima Fortuna došlo je 0-2 gola.

RADNIČKI NIŠ – VOJVODINA, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Retko kada je u poslednje tri godine Radnički iz Niša bio u ovako teškoj situaciji. Zbog korone kormilo je napustio Milan Đuričić, inficirano je nekoliko prvotimaca. Posle trijumfa nad Partizanom, Nišlije su vezale četiri poraza. Vojvodini su bodovi potrebni kako bi nastavila trku za drugo mesto. Takođe, posle poraza od Zvezde, Vojvodina se uspravila i savladala Proleter u okviru Kupa Srbije.

SPARTAK – RADNIK, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Radnik pod komandom Slavoljuba Đođevića igra sjajno. Imaju dve vezane pobede u prvenstvu, prošli su u četvrtfinale kupa. Spartak je promenio trenera, na iznenađenje mnogih otišao je Gaćinović u Niš. Mečevi ova dva tima su tradicionalno vrlo efikasni. Na prethodna četiri međusobna duela uvek je bilo 4+.

SRBIJA – FINSKA, 18.00

(Košarka, kvalifikacije za EP)

Pošteno su se obrukali reprezentativci Srbije izgubivši meč protiv Švajcarske. Iako su značajno oslabljeni Orlovi ne bi smeli da se kockaju sa plasmanom na EP. U prethodna tri meča imaju samo jedan trijumf, koliko i današnji rival. Zanimljivo je da su Finci kroz istoriju znali da nas pobede, bilo je to u eri Dušana Ivkovića. Večeras nemamo prava na kiks.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara