Fudbaleri Sportinga (©Reuters)
Fudbaleri Sportinga (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 1. februar): Veliki derbi u Portugaliji, Zvezda protiv Mege vida evroligaške rane

Vreme čitanja: 4min | pon. 01.02.21. | 07:09

Pogledajte šta nas danas čeka od sportskih događaja

Izabrane vesti

(Fudbal, Španija 1)

Želja Betisa da se na kraju sezone nađe među šest putnika u Evropu uvećala se serijom od četiri meča bez poraza u koju su se smestio remi u gradskom derbiju sa Seviljom (1:1), pobede u Ueski (2:0) i nad Seltom (2:1), kao i bod u prošlom kolu u San Sebastijanu sa Sosijedadom (2:2). Tim iz Sevilje protiv Osasune cilja nepobedivi niz od pet utakmica, prvi put od sezone 2018-2019. Sa 3:1 protiv Granade u prošlom kolu Osusauna je prekinula niz od 13 utakmica bez pobede u kojem je bilo čak sedam poraza. Osasuna koja se nalazi tek mesto iznad crte za ispadanje ima tri boda manje nego u isto vreme u sezoni 2013-2014 kada je morala da se preseli u niži rang.

PORTO – RIO AVE, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Ako je verovati statitsici, Rio Ave nema šta da traži u Portu. Ekipa iz Vile du Kondi koja se nalazi tik iznad opasne zone, verovali ili ne, nikada nije slavila nad konkurentom za titulu, bez obzira gde se igrao meč. Tek po koji put je izvukla bod. Porto ulazi u duel posle pobede nad Žil Vinsenteom (0:2), dok je Rio Ave u poslednjem kolu izgubio kod kuće bod od Santa Klare u 89. minutu.

SPORTING – BENFIKA, 22.30

(Fudbal, Portugalija 1)

Jedan od tri velika portugalska derbija u kome statistika ne znači ništa, a ni trenutan plasman na tabeli koji kaže da će u bici za Lisabon koja traje već 114 godina igraju trenutno prvoplasirani i trećeplasirani. Sporting čiji navijači na nacionalnu titulu čekaju gotovo dve decenije (od 2002) za "Derbi de Lisboa" imali su uspešno "zagrevanje" u Portu protiv Boaviste (2:0), dok je Benfika, vicešampion koji želi da povrati titulu posle jedne sezone, u prošlom kolu rutinski odradila posao sa Belenensesom (3:0)

VOTFORD – KVINS PARK RENDŽERS, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Votvord koji želi da se vrati u Premijeršip nalazi se u nizu od četiri utakmice bez poraza. Pošto su rušili Hadersfild (2:0), Barnsli (1:0) i Stouk (2:1), Stršljenovi su u prošlom kolu igrali nerešeno sa Milvolom (0:0). Kvins Park je odavno odustao od ambicija za skok u najviši rang engleskog fudbala, ali daleko od toga da nema brige, jer nije na sigurnoj udaljenosti od opasne zone koja ponovo preti posle poraza kod kuće od Derbija (0:1).

HANOVER – OSNABRIK, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hanover je promenljivu formu potvrdio protiv Karlsruea koji je slavio s minimalcem (0:1), dok Osnabrik vrtlog od četiri poraza vuče na dno Cvajte. Na poslednje tri utakmice nije dao gol. U Hamburgu je primio pet komada, dok su mu Aue i Grojter Firt sa po jednim pogotkom "uzeli" sva tri boda.

KINDIJA TARGOVIŠTE – KLUŽ, 19.00

(Fudbal, Rumunija 1)

U ovom duelu svako ima svoje želje, domaćin da ostane u trci za pozicijom koja obezbeđuje bar leto u Evropi, što bi bio ogroman uspeh za klub koji živi tek deset godina, a Kluž da nastavi poteru za liderom na tabeli FCSB, u kojoj je posustao posle senzacionalnog nerešenog rezultata u prošlom kolu sa Astrom (1:1) kada je Deak izvukao bod u 80. minutu.

REĐINA – SALERNITANA, 21.00

(Fudbal, Italija 2)

Gol iz penala Frosinone u 84. minutu onemogućio je Ređinu (1:1) da se nešto više odmakne iz zone ispadanja. Katastrofalan niz od tri poraza u kojoj su njeni igrači samo vadili loptu iz svoje mreže, u Monci (3:0), protiv Pordenonea (2:0) i Empolija (5:0), a koji im je uzdrmao poziciju vrednu direktnog plasmana u Seriju A, Salernitana je prekinula protiv Peskare (2:0).

CRVENA ZVEZDA – MEGA, 18.00

(Košarka, Jadranska liga)

Odigrali su Crvena zvezda i Mega mnogo neizvesnih utakmica proteklih godina. Neizvesnost nije izostala ni u prvom delu sezone kada su u crveno-beli tek u finišu slomili otpor talentovanog rivala. U međuvremenu se slika nešto izmenila. Ekipa Dejana Radonjića, bar u regionu igra bolje, ali s druge strane ni četa Vlade Jovanovića ne posustaje, uvek spremna da napravi iznenađenje.

IGOKEA – SPLIT, 21.00

(Košarka, Jadranska liga)

Poput Mege, Igokea se iz medijske senke probijala u vrh Jadranske lige, sa ozbiljnim šansama da se posle osam godina nađe u završnici regionalnog takmičenja. Kvalitet je potvrdila i u FIBA Ligi šampiona. Split je daleko od najslavnijih klupskih dana. Ali u drugom delu sezone su se pojačali sa povratnicima i hrvatskim reprezentativcima Rokom Lenijem Ukićem i Lukom Babićem, što jasno govori o želji da iznenade nekog iz gornjeg doma regionalnog takmičenja kao što su nedavno iznenadili Budućnost.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara