Jasna poruka iz Novog Sada: Prodaja Topića samo u slučaju izuzetne ponude

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.12.19. | 20:55

“One koje smo do sada dobili za njega nismo ni razmatrali”, kaže predsednik Lala Vojislav Gajić

Prethodnih dana pojavila se informacija da su Crvena zvezda, kao i pojedini evropski klubovi zainteresovani za vezistu Vojvodine i mladog reprezentativca Srbije Mirka Topića (18). Međutim, predsednik Novosađana Vojislav Gajić odbacuje mogućnost januarske prodaje talentovanog veziste, osim u slučaju "izuzetne finansijske ponude".
"Jedina istina je to da je Mirko Topić biser iz naše omladinske škole, te da igrama i ponašanjem već sada s pravom može da nosi epitet igrača pred kojim je blistava budućnost. On je projekat kluba za proleće i od njega očekujemo da bude deo okosnice tima u nastojanju da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer Vojvodina ima velike ambicije po pitanju borbe za titulu, kao i u borbi za trofej u Kupu Srbije", izjavio je Gajić za klupski sajt. 

Prvi čovek Lala ne krije da se brojni klubovi interesuju za Topića, ali...
"Tačno je da su mnogi evropski klubovi već pokazali interesovanje, ali Mirko ima želju da nastavi sa igrama u klubu kojem je veoma privržen i u tome ima veliku podršku oca, kao i čitave porodice. Da bi eventualno promenio sredinu već u januaru, to mora da bude izuzetno visoka ponuda, takva da se ne može odbiti. Ponude koje smo do sada dobili za njega nismo ni razmatrali, iako su bile veoma ozbiljne, jer Mirko Topić ima važeći ugovor sa klubom do juna 2021, a u dogovoru sa generalnim direktorom Bajatovićem, spremni smo da mu ponudimo i novi četvorogodišnji ugovor. Takođe, stav kluba je da i drugi mladi igrači iz naše omladinske škole, koji su sada u prvom timu, kao što su Zukić, Nešković, Veselinović, Devetak i Toroman, imaju isti status i podršku kao Topić, jer ti fudbaleri pokazuju veliku lojalnost i kvalitet i na proleće od njih očekujemo da budu nosioci igre Vojvodine", rekao je prvi čovek novosadske Stare dame.

Izabrane vesti

Sličan stav kao predsednik kluba ima i sam Topić koji se ne izjašnjava o potencijalnom transferu.
"Iskreno, ne pridajem previše značaja tome što se piše u medijima i uopšte se ne opterećujem time. Maksimalno sam skoncentrisan samo na Vojvodinu i glavom sam isključivo tu, te razmišljam jedino o preostale dve utakmice koje imamo do kraja jeseni. Prelazni rok još nije ni počeo i zato o tome nema potrebe ni diskutovati", poručio je mladi vezista..

Podsetimo, reč je vrlo talentovanom fudbaleru koji je ove sezone dobio šansu kod Nenada Lalatovića i iskoristio je na pravi način. Odigrao je devet superligaških mečeva za superligaša sa Karađorđa i ostavio vrlo dobar utisak, pa je nagrada stigla i u vidu poziva Ilije Stolice u mladu reprezentaciju Srbije.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara