Humanitarni tiket u podne: Smiljan Banjac tipuje za Centar za palijativno zbrinjavanje "BELhospice"

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.08.20. | 11:21

Sportski novinar, komentator na kanalu Eurosport i voditelj emisije “Obavezno – neobavezno sa Brakusom i Banjcem” očekuje dvojku od Bajerna!

Današnji plemeniti kladilac u "Humanitarnom tiketu u podne" je Smiljan Banjac. Sportski novinar, teniski i fudbalski komentator na kanalu Eurosport, koautor i voditelj emisije “Obavezno – neobavezno sa Brakusom i Banjcem” na Radio Laguna.

Rođen je u Beogradu pre više od pola veka. Da nije novinar verovatno bi bio sportski ili pilot poljoprivredne avijacije, koja povremeno nadleće Beograd i okolinu, zaprašujući komarce. Trenirao je fudbal u mlađim selekcijama FK Partizan. Interesantno, Nenad Bjeković je bio Smiljanov trener, a u to vreme trener golmana bio je Milutin Šoškić.

Izabrane vesti

Smiljan je igrao na utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona, sigurice, željan da, uz našu kompaniju, pomogne Centru za palijativnu negu i palijativnu medicinu BELhospice. To je jedina dobrotvorna organizacija u Srbiji koja se bavi pružanjem palijativne nege smrtno obolelim od karcinoma. Prva utakmica je MOLDE – KuPS. Norvežani imaju tri poraza na poslednjih pet utakmica za razliku od Finaca koji su na jednom porazu. Gosti su na drugoj poziciji u ligi Finske. Bolji iz ovog duela ide na uspešnijeg iz meča Celje – Dundalk. Timovi se nisu do sada sastajali.

“Očekujem trijumf domaćih, kec”.

Naš dobrotvorni kladilac nije imao konkretne sportiste kao uzore. Odrastao je slušajući komentatorske gromade poput Dragana Nikite Nikitovića, Vladanka Stojakovića, Jordana Ivanovića, Mladena Delića, a sada nas vodi na utakmicu MAKABI T.A. – RIGA. Klub iz Tel Aviva ima jedan poraz na deset utakmica. Riga je na dvanaest trijumga u nizu. Domaći su ubedljivo prvoplasirani u Izraelu. Bolji iz meča Flora – Siduva očekuje pobednika iz ovog duela.

“Jedinica”.

Banjac simpatiše Borusiju Dortmund u Nemačkoj, pošto i radi prenose Bundeslige. U Španiji je to Valensija, a red je da neku rečenicu ispišemo o trećem paru, FERENCVAROŠ – JURGORDEN. Mađari imaju niz od devet mečeva bez poraza. Šveđani imaju poraz i četiri pobede na poslednjih pet utakmica. Bolji iz ovog para osmine finala ide na pobednika duela Seltik – Rejkjavik. Domaći su odigrali jednu utakmicu u prvenstvu koju su remizirali dok je gost na poziciji tri, sa malim zaostatkom, za vodećim ekipama.

“Nadam se da će pasti makar dva gola na meču”.

Mnogobrojne utakmice prenosio je Smiljan Banjac, ali za meč koji pamti izdvaja duel Zvezde i Bajerna koji je posmatrao uživo. U životu se drži stiha iz pesme “Flojd” Dada Topića, film “Nacionalna klasa” – “Ludo živi, ludo voli, ko će ludom da odoli”. Naravno da nije odoleo da na humanitarnom tiketu odigra dvojku na utakmicu LION – BAJERN. U Lisabonu igraju dva rivala utakmicu polufinala Lige šampiona. Po jedan igrač na obe strane je pod znakom pitanja. Utakmica dolazi nakon dva velika iznenađenja. Bajern je, možda očekivano, pobedio Barselonu, ali je retko ko očekivao da će Barsi dati osam golova. Olimpik je iznenadio Siti koji je svakako bio favorit. Bavarci se ne sećaju kada su poslednji put položili oružje. Da ih podsetimo bilo je to u januaru ove godine i to u prijateljskom meču. Ranjivost Olimpika potvrdili su Rendžers, PSŽ i Juventus. Istorija međusobnih susreta kaže 1:2:3, uz najubedljiviju pobedu Bajerna od 3:0.

“Pobeđuje Bajern”.

Našeg dobrotvornog kladioca upoznajemo sa MOZZARTOVIM društveno odgovornim poslovanjem i “Humanitarnim tiketom u podne”.

Kompanija je kroz “Humanitarni tiket u podne” donirala 15.858.389 dinara. Fudbaler Mirko Milikić postao je 55. plemeniti kladilac sa dobitkom od preko 100.000dinara. Ukupno 210. po redu u dobrotvornom tiketu.

Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih823.600dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja mališana obolelih od malignih bolesti ZVONČICA.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 83. košarkaška terena. U 2019. godini u čast legendarnog Slobodana Pive Ivkovića otvoreno je igralište u Beogradu,a u Kruševcu otvoren je obnovljeni teren za fudbal, košarku i rukomet. Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja Mozzart je donirao deset najsavremenijih respiratora za ukupnih 200.000 evra. Izdvojena susredstva za pomoć bolnicama 150.000 ipenzionerima, 100.000 evra, a poslednja akcija je donacija svežeg voća i vitaminskih sokova, 40 tona, za naše preopterećene zdravstvene radnike.

Podsećamo na MOZZARTOVE plemenite kladioce, u “Humanitarnom tiketu u podne”, sa iznosima od preko 100.000, 00 dinara. Među 55 dobitnika su Emir Kusturica, Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović,Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija ĐorđevićZoran Njeguš, Milan ZelenPredrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac i Mirko Milikić.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran i za Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama “Sunce nam je zajedničko”,Trebinje. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Mioš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

humanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara