""
""

GRAFIKA: Ovo su najgledanije fudbalske lige na svetu

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.11.14. | 11:32

Iznenadićete ko je u samom vrhu, tačnije na petom mestu...

Poslednja istraživanja kažu da je engleska Premijer liga bila najgledanija prošle sezone računajući poslednje 64 godine, otakako se prave ovakve analize! Na 380 utakmica bilo je prisutno skoro 14.000.000 navijača, ili ti u proseku 36.695 po meču.

Na drugo mesto plasirala se Bundesliga, sa skoro milion gledalaca manje u globalu, dok je španska Primera na trećoj poziciji sa nešto više od 10.000.000 gledalaca. 

Izabrane vesti

Ipak, ako se računa prosečan broj navijača po susretu onda su Nemci bez premca. Utakmice Bundeslige u proseku gleda 42.609 navijača, Premijer liga je druga sa 36.695, a Primera treća sa 26.955. Zanimljivo, nemačko prvenstvo nalazi se na drugom mestu u ovoj kategoriji računajući sve sportove, odmah iza NFL-a. Iako je kvalitet fudbala značajno opao italijanska Serija i dalje se održava u vrhu, pa se nalazi na četvrtom mestu, dok je petu poziciju, možda i pomalo iznenađujuće, zauzeo nacionalni šampionat Meksika.

Kompletnu listu možete da pogledate OVDE. U prvoj koloni je zemlja, u drugoj naziv lige, a zatim redom slede: broj odigranih utakmica prošle sezone, prosečan broj gledalaca i na kraju ukupan broj navijača na stadionima za čitavu sezonu.


tagovi

BundesligaEngleskaEvropaFrancuskaItalijaLiga 1NemackaposetaPremijer ligaPrimeraSerija AŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara