""
""

Potresno pismo igrača kragujevačkog Radničkog: Nemamo za hranu, ne primamo platu četiri meseca, treniramo po livadama

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.15. | 21:30

Prvotimci šumadijskog superligaša upoznali javnost sa činjenicom da Radničkom preti gašenje

Umesto u sanaciju kragujevački Radnički klizi u gašenje. Da je situacija u superligašu iz glavnog grada Šumadije teška odavno je poznato. Česte promene rukovodstva, nedefinisani odnosi, i loše procene doveli su do toga da aktulena generacija Đavola nema osnovne uslove za rad.

Kragujevčani trenutno drže fenjer Superlige, ali to je najmanji problem u tom klubu. Igrači predvođeni kapitenom Žarkom Trifunovićem danas su se pismom obratili javnosti i izneli potresne podatke.  Oni su, između ostalog, naveli da nemaju novca za osnovne životne potrebe.

Izabrane vesti

Pismo prenosimo u celosti uz male redakcijske promene.
„Jednom od najstarijih fudbalskih klubova u Srbiji, Radničkom 1923, definitivno preti gašenje i nestanak sa sportske mape naše zemlje.Na ovakav razvoj događaja, pre svega, uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca, u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima, kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički.Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo ostavku. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno... Čula se i reč izdaja“ navodi se o pismu fudbalera Radničkog.

Oni su se potom osvrnuli i na uslove za rad.
„Četiri meseca, mi igrači, ne primamo plate, uporno trenirajući dugo vremena sa jedine tri lopte koje imamo, na terenima koji više liče na livade nego na fudbalskim pravilima definisan prostor za trening. Često nemamo hranu, tako da je suvišno govoriti o tome da smo jedina ekipa u ligi koja nije išla na pripreme.Kao odgovorni ljudi, sportisti, obaveštavamo javnost i naše navijače da nećemo obustaviti rad. Ostajemo na terenu. Za nas nema predaje – do pobede!!!Zato je nužna mobilizacija. Mobilizacija svih koji vole Radnički, Kragujevac bez Radničkog neće biti isti. Neka se pukotina zaustavi na vreme, neka ne ostane rupa koja će, ako sada nešto ne preduzmemo, ostati u srcu Kragujevčana“, kaže se u pismu

(FOTO  Star Sport)


tagovi

Žarko TomaševićSuperligaSrbijaRadnički KragujevacEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara