"Milivoj Mirkov i Tomislav Karadžić"
"Milivoj Mirkov i Tomislav Karadžić"

Mirkov: Uefa nam poslala izveštaje o pet sumnjivih mečeva, slučaj prate Interpol i Europol

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.15. | 21:47

Komesar za integritet FSS u intervjuu za Večernje novosti najavio iznošenje više detalja o temi koja zanima svakog ljubitelja fudbala u Srbiji

Milivoj Mirkov i Tomislav KaradžićTaman što je Crvena zvezda sa istomišljenicima – govorili su u Ljutice Bogdana da to nema veze sa nekim sudijskim greškama u korist Partizana – pokrenula inicijativu za promenama u srpskom fudbalu, Fudbalski savez Srbije se odlučio da poradi malo na regularnosti fudbala u Srbiji. Opet navodno sasvim slučajno baš sad kad mu je vrhuška napadnuta iz Beograda i Vojvodine? Bitka za fotelje očigledno se zahuktala.

Za sednicu Izvršnog odbora zakazanu za 1. jun već je najavljeno pretresanje spornih rezultata u Superligi, a komesar za integritet FSS Milivoj Mirkov u intervjuu za Večernje novosti otkriva da je u pitanju pet sumnjivih utakmica koje su pod nadzorom Evropske fudbalske federacije.
"Prema strogim pravilima, nemam pravo da otkrijem koji su mečevi bili pod nadzorom UEFA, a sve spekulacije koje se ovih dana pojavljuju u domaćoj javnosti su zaista samo to - spekulacije. To vam je isto kao kada se priča ko će od igrača ili sportskih direktora doći ovog leta u neki klub. Ono što mogu da kažem je da mi redovno od UEFA dobijamo iscrpne izveštaje, neke i na 40 kucanih strana za pet vezanih mečeva koji su pod sumnjom. Ti izveštaji sadrže dijagrame, podatke, pa čak i one naizgled banalne, na primer gde se odbrambeni igrač ili napadač neke ekipe nalazio na terenu u određenoj situaciji", objašnjava Mirkov za Novosti i podseća da je UEFA odavno potpisala ugovor i sa Interpolom i sa Europolom koji joj pomažu u oktrivanju nečasnih radnji.

Izabrane vesti

Mirkov je na kraju zamolio strpljenje do 1. juna kada će, kako kaže, podneti iscrpan izveštaj o saznanjima UEFA.

(FOTO: MN Press)


tagovi

UEFASuperligaSrbijaMilivoj MirkovFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara