"Ćurčić"
"Ćurčić"

Ćurčić: Možemo na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.15. | 20:23

"Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo niti smemo sebi da dozvolimo da potcenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama", rekao je selektor Orlova

Ćurčić

Selektor reprzentacije Srbije Radovan Ćurčić svestan je njegova selekcija imala i te kako povoljan žreb za Mundijal u Rusiji 2018. godini.

Izabrane vesti

Grupa u kojoj se pored Orlova nalaze još Vels, Austrija, Republika Irska, Gruzija i Moldovija, zaista pruža šansu našoj selekciji da se posle 2010. godine i plasmana u Južnu Afriku, ponovo nađe na najvećoj smotri svetskog fudbala.
"Izbegli smo situaciju da u grupi imamo neku od selekcija iz kruga apsolutnih favorita. Grupa D je izjednačena grupa koja nam daje za pravo da verujemo da možemo da ispunimo očekivanja. Protivnici su takvi da možemo ravnopravno da se takmičimo i ispunimo želju svih da se plasiramo na šampionat sveta", rekao je Ćurčić.

Potpredsednik FSS-a zadužen za A i mladu reprezentaciju Savo Milošević ipak poziva na oprez.
"Nemamo pravo danas da se smatramo favoritom bez obzira protiv koga igramo niti smemo sebi da dozvolimo da potcenimo bilo koga. Mogli smo, svakako, da prođemo i nepovoljnije na žrebu, ali sada je sve na nama. Imamo obavezu da pravim igrama izborimo takmičarski cilj", rekao je Milošević.

Novi generalni sekretar Neboša Ivković poručuje da naš nacionalni tim definitivno nikada nije bio u boljoj situaciji kada je u pitanju žreb za neko veliko takmičenje.
"Dugo sam u Savezu, čini mi se da nikad nismo imali povoljniji žreb. Od vremena Jugoslavije, preko zajednice Srbije i Crne Gore, zaključno sa Srbijom, nismo dobili pozitivnije vesti sa nekog izvlačenja grupa. Međutim, to je samo pozitivna vest o imenima protivnika u kvalifikacijama. Biće nam potreban napredak u sportskom i organizacionom smislu da bismo ostvarili cilj. Da budemo jači u samoj reprezentaciji, ali i oko nje. Da se stvori pobednički mentalitet od prvog meča i u timu i na tribinama. Jer, igrački kvalitet imali smo uvek. Nažalost, nedostajalo nam je u poslednjim kvalifikacionim ciklusima malo bolje atmosfere oko reprezentacije da bi uspešno završili kvalifikacije i našli se u završnicama velikih takmičenja", rekao je Ivković.

(FOTO: MN press)


tagovi

SuperligaSrbijaSavo MiloševićRadovan ĆurčićNebojša Ivković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara