@Raptors
@Raptors

Zvanično: Rajaković drugi srpski trener u NBA ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 18:45

"Postati član i voditi vrhunsku organizaciju poput Reptorsa je ono na čemu radim kroz celu svoju profesionalnu karijeru", kaže novi šef struke Toronto Reptorsa

Bilo je izvesno, a sada je postalo i zvanično: Darko Rajaković je novi šef struke Toronto Reptorsa i zvanično drugi šef struke iz naše zemlje koji je vodio ekipu iz NBA lige. Do sada je na tom mestu bio usamljen bivši selektor Orlova, Igor Kokoškov, koji je vodio Finiks Sanse u sezoni 2018/2019.

Rajaković će na klupi Reptorsa naslediti Nika Nursa koji ih je vodio pet godina, osvojio titulu 2019. godine ali je ovog leta posle ispadanja u plej-inu od Čikaga dobio otkaz.

Izabrane vesti

"Postati član i voditi vrhunsku organizaciju poput Reptorsa je ono na čemu radim kroz celu svoju profesionalnu karijeru. Neverovatna je prilika pridružiti se franšizi koja pruža podršku, fantastičnom bazom navijača i sjajnim igračima. Radujem se putu koji je pred nama, na kojem ćemo raditi na ostvarenju naših ciljeva, a to su razvoj, prvenstvo i plej-of", rekao je Rajaković.

Rođeni Čačanin, trenerski je stasavao u omladinskim pogonima Borca i Crvene zvezde, potom je otišao u španski Torelodones, a od 2012. godine je u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvo je dve godine bio trener razvojnog tima Oklahome, a potom pet sezona pomoćni trener Siti Tandera. Tada se istakao individualnim radom sa igračima poput Denisa Šrudera, Stivena Adamsa, Viktora Oladipa...

Između 2019. i 2020. godine bio je asistent Montiju Vilijamsu u Finiksu, a od 2020. do danas radio je kao pomoćnik Tejlora Dženkinsa u Memfisu i napravili su sjajne rezultate u aktuelnoj sezoni kada su Grizliji osvojili drugo mesto na Zapadu u ligaškom delu sezone.

Rajaković je postao jubilarni 10. trener u istoriji franšize, a čini se da će predvoditi neku vrstu novog projekta u Torontu.

"Ulazimo u novu eru - onu u kojoj prihvatamo nove ideje i novi stav, a sada i novog trenera. Ali naši ciljevi ostaju isti. Prvenstvo - pobede. Darko deli te ciljeve i naše verovanje u profesionalizam i naporan rad. Njegova posvećenost učenju i stvaranju igre je na vrhunskom nivou, veoma smo uzbuđeni što možemo da mu poželimo dobrodošlicu u našu porodicu", rekao je potpredsednik Reptorsa Masai Udžiri.


tagovi

Darko RajakovićToronto Reptors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara