Bruno Kaboklo (©KK Partizan)
Bruno Kaboklo (©KK Partizan)

Zvanično: Bruno Kaboklo novi centar Partizan Mozzart Beta

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.11.23. | 15:21

Ugovor na dve godine

Najavljeno je bilo da će posao biti završen odmah posle regionalnog večitog derbija, ali je tek danas, posle određenih birokratskih problema, Bruno Kaboklo postao centar Partizan Mozzart Beta. Dogovor sa brazilskim centrom velikog iskustva šampion Jadranske lige i srpski predstavnik u Evroligi, potvrdio je na društvenim mrežama kluba.

Dugo je Parni Valjak tražio odgovarajuću peticu, koja bi predstavljala ispomoć Kaminskom i Smailagiću. Na kraju je izbor pao na Kabokla koji bi energijom i atletskim sposobnostima trebalo da donekle popuni rupu izazvanu odlaskom Matijasa Lesora.

Izabrane vesti

Kaboklo je donedavno bio pod ugovorom sa Venecijom sa kojom je potpisao letos posle epizode u Ulmu. Ipak, posle dobrih igara na Mundobasketu Brazilac nije želeo da se priključi italijanskom klubu na pripremama čak i po cenu kazne, pa je u međuvremenu formu održavao igrajući prijateljske utakmice sa Makabijem Rananom u SAD.

Momak iz predgrađa Sao Paula je sa Ulmom postao šampion Nemačke i u Bundesligi beležio je gotovo 15 poena i nešto više od šest skokova. Posle toga je aktivirao izlaznu klauzulu kako bi otišao u Veneciju, ali tamo nije ni zaigrao. Na Mundobasketu odigrao je sjajnih pet utakmica sa gotovo dabl-dabl prosekom od 16,4 poena i 9,2 uhvaćene lopte. Uz to je beležio i 1,4 ukradenih i 1,2 blokirane lopte za prosečni indeks korisnosti 22.

Sa crno-belima prvi put u karijeri igraće Evroligu. Iza sebe ima sedam sezona u NBA ligi i preko 100 utakmica.



tagovi

Bruno Kaboklo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara