Željko Obradović (Foto: MN Press)
Željko Obradović (Foto: MN Press)

Željko Obradović: Jedino važno što smo poveli, Smailagić veoma dobar, nadam se da ćemo koristiti Aleksu

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.06.23. | 22:09

Šef struke Partizan Mozzart Beta govorio na konferenciji za medije posle prve utakmice finalne serije ABA lige

Napravili su košarkaši Partizan Mozzar Beta veliku zalihu u prvom poluvremenu, odbili sve nalete Crvene zvezde u nastavku i poveli na startu finalne serije u ABA ligi (88:80).

Trener Željko Obradović se prvo zahvalio navijačima, a potom istakao da je zadovoljan izdanjem svojih pulena, iako su posle odlično prvog dela ipak dozvolili rivalu da priđe.

Izabrane vesti

"Veoma smo ponosni da smo u ovakvoj atmosferi uspeli da pređemo brojku od pola miliona navijača. Mislim da je to prvi put u istoroiji da jedan klub u Evropi ima toliko broj navijača na utakmicama, koji su toliko odani da je to neverovatno i želim da se zahvalim na svemu šti su uradili ove sezone, kao i na ovoj utakmici. Svedoci ste bili da su dva različita poluvremena. U prvom izvranredno zahvaljujući fantastičnom procentima. Bilo je za očekivati da će Zvezda reagovati, to je tim koji ima karakter i kvalitet. Vratili su se i prišli na razliku, ali smo uspeli da privedemo kraju i povedemo u seriji. To je jedino važno, okrećemo se sledećoj utakmici za 48 sati. Čestitke igračima na dobroj utakmici i prvoj pobedi u finalu plej-ofa", rekao je Obradović.

Nešto detaljnije je pokušao da objasni koja je bila razlika između dva poluvremena.

"Razlika je bila u procentima koje smo imali u prvom za dva i tri. Drugo smo otvorili sa 0/7, a prvo smo šutirali sa 9/12. Kada imaš otvorene šuteve, ubacuješ i onda moraš da trčiš u odbranu, da protivnik ne da lak koš. Nije to bilo toliko loše, čak smo smanjili i broj ofanzivnih skokova Zvezde sa osam na četiri. Imali smo i dosta izgubljenih lopi, bespotrebno, pogotovu u poslednjoj četvrtini".

Aleksa Avramović se našao u protokolu, ali nije upisao minute. Hoće li se to promeniti u nastavku serije?

"Videćemo, ima ogromnu volju, želju. Spreman je da pomogne ekipi, dobio je dozvolu u petak, tako da je prvi trening odradio u nedelju. Kod njega postoji želja, ali videćemo. Nadam se da ćemo ga koristiti, može da nam da dodatnu energiju, agresivnost u odbrani. Koliko je spreman da pomogne u napadu, s ozbirom da nije dugo trenirao, to je drugo pitanje. On je igrač koji ima samopouzdanja i nema problema što se njega tiče"

Šta treba korigovati za sledeći susret?

"Odradićemo analizu, sve stvari su mi i sad prilično jasno, ali možda se ukaže još neki detalj. Moramo da reagujemo na neke stvari, za koje sam siguran da će Zvezda nastaviti da radi u narednoj utakmici. Sutra trening da se postave detalji, tu rada nema, tako da ćemo gledati i probati kroz trening da pripremimo utakmicu na najbolji mogući način".

Zadovoljan je izdanjem Alena Smailagića.

"Odigrao je veoma dobro, pogotovu u drugom poluvremenu na poziciji četiri. Potrebam nam je tu, imamo problem jer je Zek bio na velikoj minutaži, ali je to bilo logično jer je odigrao dobro prvo poluvreme. Nikad ne planiram izmene, a Zek je odigrao neverovovatno. Kada je pao, došlo je do izmene, ali u svakom slučaju, Smailagića ćemo i dalje koristiti na četiri i pet".

Danilo Anđušić je u plej-ofu ABA lige dobio nešto veću ulogu.

"On ima taj kvalitet i znaju se tačno kretnje za njega i to čita dobro. U prvom poluvremenu je promašio dva šuta, ali je posle ubacio tri poena i kretao se izvanredno i iznudio nekoliko faulova, ali je imao i šut van balansa. NIje problem da se promaši. On je impulsiivan igrač , oseća igru i nadam se da će i u nastavku serije biti veoma bitan za nas", zaključio je Željko Obradović.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara