Kendrik Peri (ABA liga - Mornar Barsko Zlato - MEDIA PRO)
Kendrik Peri (ABA liga - Mornar Barsko Zlato - MEDIA PRO)

U Crnoj Gori ništa novo - Budućnost je šampion ponovo

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 20:01

Podgoričani dobili majstoricu na domaćem terenu protiv Mornara - 90:82

U Crnoj Gori ništa novo – Budućnost je šampion ponovo! Ekipa Aleksandra Džikića je u petom obračunu finalne serije odolela svim naletima Mornara i u „Morači“ zakazala još jedno slavlje. Podgoričani su došli do 14. titule u domaćem prvenstvu, a ukupno 36. trofeja u klupskoj istoriji. Baš kao 2017. i 2019, opet je odluka o šampionu Crne Gore morala da padne u majstorici. Ekipe su potpuno iskoristile domaći teren, Budućnost je slavila u prvom i trećem susretu, a Mornar odgovorio na drugom i četvrtom. Peta utakmica završena je još jednom pobedom domaćina – 90:82 (18:18, 27:17, 24:25, 21:22).

Držali su izabranici Aleksandra Džikića tokom većeg dela meča konce u svojim rukama, a Barani su uporno pretili i pokušavali nekako da „iskopaju“ preokret. Poslednji pokušaj Pavićevićevi momci su imali kada su prišli na minus jedan – 74:73 preko raspoloženog Seada Šehovića. Međutim, sve dileme je otklonio Kendrik Peri koji je preuzeo odgovornost u završnici, rešio pitanje pobednika i krunisao napadački sjajnu partiju.

Izabrane vesti

Mogli su igrači Budućnosti i ranije da završe ovu finalnu seriju, ali su ih velike oscilacije u igri dovele do toga da moraju da igraju majstoricu. U prethodnom četvrtom duelu ispustili su čak 22 poena prednosti i dozvolili Mornaru se izdigne iz pepela i zakaže peti finalni obračun. I večeras su Podgoričani imali trenutke kada su posustajali, ali kad je bilo najvažnije znali su koji recept treba da se upotrebi kako bi se ponovo ispijao šampionski šampanjac.

Centralna figura petog meča bio je Kendrik Peri, koji ne samo da je pogodio u finišu kad je trebalo, nego je i skupio čak 27 poena. Uz to je zabeležio šest asistencija i pet uhvaćenih lopti. Najveću pomoć u napadu dobio je od Filipa Barovića koji je postigao 11 poena.

U poraženom sastavu najbolji je bio Sead Šehović sa 23 poena, osam skokova i ipet uspešnih dodavanja. Lazić je upisao 14 poena, a Jeremić jedan manje.

FINALNA SERIJA KOŠARKAŠA U CRNOJ GORI

Budućnost – Mornar 83:76

Mornar – Budućnost 74:67

Budućnost – Mornar 88:78

Mornar – Budućnost 78:71

Budućnost – Mornar 90:82


tagovi

KK Budućnost PodgoricaKK Mornar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara