Nikola Kalinić polaže loptu na tablu (©Star Sport)
Nikola Kalinić polaže loptu na tablu (©Star Sport)

Tri utakmice do kraja i Bajern kao poslednja Zvezdina šansa za četvrtfinale

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.03.22. | 11:35

Sve će biti jasnije narednog petka

Izbacivanjem ili lepše formulisano suspenzijom ruskih klubova Crvenoj zvezdi ukazala se druga prilika za četvrtfinale. Sa četiri uzastopne pobede kod kuće apetiti svih u klubu su porasli, predsednik Nebojša Čović govorio je da će za ulazak među osam do kraja biti potrebne još dve pobede, ali posle tesnog poraza od Albe u Berlinu šansa da se prvoplasirani tim Jadranske lige zaista nađe među osam najboljih svedena je na domen teorije.

Crvena zvezda je i dalje krojač svoje sudbine, ali ne zavisi isključivo od sebe. Posle dramatičnog preokreta i pobede nad madridskim Realom Makabi je Zvezdi pobegao dovoljno daleko i gotovo je siguran učesnik četvrtfinala. Monako Saše Obradovića je preko Baskonije dodatno učvrstila svoju kandidaturu za učešće u doigravanju, pa tako crveno-beli imaju samo jednog realnog konkurenta za prolaz. To je minhenski Bajern.

Izabrane vesti

19.00: (1,30) FMP (16,0) Borac (3,90)

Gledajući tabelu Evrolige, Bajern je trenutno ispred Crvene zvezde sa jednom pobedom više, s tim što je sastav Andree Trinkijerija odigrao i dve utakmice manje što na papiru daje veliku prednost u završnici ligaškog dela. Ali, istu treba materijalizovati.

Upravo iz tog razloga predstojeći susret u Minhenu sledećeg petka biće i poslednja šansa za Crvenu zvezdu da zadrži korak i nadu da može po drugi put do četvrtfinala elitnog takmičenja, odnosno premijerno u novom formatu. Ako pobedi, tim Dejana Radonjića imaće motiv da nadigra Žalgiris u Kaunasu već u nedelju, dok bi sudar protiv Efesa u dvorani Aleksandar Nikolić 8. aprila mogao da ima etiketu “biti ili ne biti“.

Bajernov raspored do spuštanja zavese na prvu fazu je, bez preterivanja, pakao. U sedam dana odigraće četiri utakmice! Samo tri dana posle Crvene zvezde Bajern igra sa Fenerbahčeom u Istanbulu i to je jedini rival na spisku koji praktično više nema šanse da se nađe u četvrtfinalu. Nepunih 48 sati posle gostovanja Feneru Bajern se seli u komšiluk jer ide na noge Efesu koji će morati da se pomiri da u doigravanju neće imati prednost domaćeg terena i titulu će braniti na teži način. Pravo iz Istanbula nemački sastav kreće na put ka Madridu gde će 8. aprila igrati sa madridskim Realom koji vodi tesnu borbu sa Olimpijakosom za drugo mesto na tabeli koje teoretski garantuje lakšeg protivnika u nadmetanju za Fajnal for.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Makabi sa 13 recki može da bude komotan u određenoj meri, mada do kraja ima ne preterano težak raspored. U utorak Ponos Izraela ide na noge Panatinaikosu, pa dva dana kasnije dočekuje Asvel, a zatim putuje na gostovanje Barseloni. U poslednjem meču 13. aprila Tel Aviv dočekaće Fenerbahče. Dakle, tri od četiri takmaca nemaju takmičarske ambicije.

Crvena zvezda između Albe i Bajerna igra protiv Krke meč Jadranske lige, posle čega ide u Minhen sa idejom da bude konkurentna za pobedu. Posle Kaunasa ostaje nešto više od četiri dana za pripremu utakmice sa Efesom. Da li će ista imati takmičarski značaj ili ne – biće mnogo jasnije posle Bajerna i Žalgirisa.

RASPORED CRVENE ZVEZDE

28. mart, 19.00: CRVENA ZVEZDA - Krka (ABA)

31. mart, 20.30: Bajern Minhen - CRVENA ZVEZDA

03. april, 19.00: Žalgiris - CRVENA ZVEZDA

08. april, 19.00: CRVENA ZVEZDA - Anadolu Efes

Utakmice bez potvrđenih termina

Budućnost - CRVENA ZVEZDA (ABA)

CRVENA ZVEZDA - Igokea (ABA)

Borac Čačak - CRVENA ZVEZDA (ABA)




tagovi

KK Crvena zvezdaDejan RadonjićEvroligaABA ligaKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara