©Euroleague
©Euroleague

Tabela Evrolige: Zvezda se vratila u život, ali joj nisu prijala slavlja Makabija i Žalgirisa; Partizan na pobedu od petog mesta

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.03.23. | 23:27

Kako izgleda stanje tabele pred 28. kolo elitnog takmičenja

Kompletirano je 27. kolo Evrolige, u kojem su srpski predstavnici Partizan i Crvena zvezda ostvarili dragocene pobede nad Virtusom i Anadolu Efesom.

Ekipa Duška Ivanovića prekinula je negativan niz od dva vezana poraza i donekle se vratila u život po pitanju borbe za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja. Ipak, naruku joj nisu išla slavlja Makabija i Žalgirisa, koji su zadržali dve pobede viška u odnosu na crveno-bele.

Izabrane vesti

Makabijevo slavlje nad Fenerbahčeom omogućilo je Partizanu da se primakne na samo pobedu zaostatka u odnosu na petoplasirani klub iz Istanbula. Na istom odstojanju od popularnih Kanarinaca je i Baskonija, zahvaljujući fantastičnom slavlju nad Realom u Madridu. Treba napomenuti da Fenerbahče ima utakmicu manje, zbog odloženog meča sa Olimpijom, a isti slučaj je i sa Realom, koji nije odigrao svoju utakmicu 24. kola sa Efesom.

Naredno kolo kreće već sutra. Partizan od 20.30 gostuje Olimpiji u Milanu, a u slučaju pobede napraviće ogroman korak ka završnici takmičenja. Crvena zvezda u petak (20.00) ide na noge Panatinaikosu i pod velikim je imperativom, što će biti slučaj sve dok bude imala i najmanje šanse da dođe do pozicija koje vode u plej-of.



Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara