Dejan Radonjić (Starsport)
Dejan Radonjić (Starsport)

Radonjić: Velika pobeda; Parker: Nije lako da se igra protiv 12 vojnika

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 21:02

Trener Crvene zvezde istakao je koliko njegovi igrači pokazuju snagu od poečtka sezone

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da su njegovi igrači zabeležili veliku pobedu nad Asvelom.

Izabrane vesti

"Velika pobeda. U većem delu utakmice smo odigralii dobro. Nije bilo lako da napravimo nveliku razliku (67:50). Kontrolisali smo meč do tih poslednjih minuta koji su bili bez kontrole. Pravili smo greške i u našem polju dozvolili protivniku da lako poentira, a van kontrole u napadu. Taj kraj ostaje da se sagleda adekvatno kako ne bismo dozvolili da nam se takvi padovi dešavaju", rekao je Radonjić.

Dodatnu energiju timu, posebno kada je Zvezda "lomila" Asvel uneo je Nikola Ivanović.

"Odradio je samo nekoliko treninga sa ekipom (pošto je dobio zeleno svetlo od doktora jer je preležao korona virus). Izgledali smo timski dobro, manje-više smo defanzivno bili dobri, osim na kraju. Imali smo više opcija u napadu, i on i Volters koji nije možda bio na nivou kao u ranijim utakmiocama pompogli su timu da dođe do pobede protiv kvalitetnog tima kakav je Asvel."

Zvezdi je ovo druga pobeda u evroligaškom nizu koji nije ni malo lak, jer već seledeće nedelje tim s malog Kalaemegdana očekuju dva izleta u Evropu, protuv Baskonije i Reala, i to posle derbija (nedelja, 19 časova)...

"Ako se gleda utakmica po utakmica, svaka je drugačija. Bez tolikog broja igrača možda je izgledalo dobro, ali ovo je realan učinak. Nijedan trening nismo odradili kompletni od početka sezone. Ekipa je pokazivala da ima snagu."

Sledi derbi...

"Bili smo asplutno fikusarni da večeras odigramo i dođemo do pobede. To smo uradili. Zadovoljno idemo kući i čeka nas meč protiv Partizana."

Poslednje pojačanje, Stefan Marković, danas je zvanično registrovan...

"Stefan nije uradio nijedan timski trening od juna, a to nije kratak mperiod, niti može da se kroz jedan individualni trening vidi u kakvom je stanju. Smatram da treba da prođe neko vreme da uđe u sistem, da podigne nivo fizičke sspreme. Pa, nije bilo lako ni igračima koji su bili povređeni, i vraćali se, da ponovo uhvate ritam. Tek je 11. novembar, ne smatram da igramo da igramo najbolje što možemo, ali bitno da se igra dobro, ali najbitnije da pobeđujemo u nekom drugom periodu", dodao je Radonjić.

Terens Džonatan Parker, trener Asvela nahvalio je Zvezdu...

"Igrali smo ekipe koja koji možda nema istaknutu zvezdu, ali ima 12 vojnika. Nismo u nekim delovima odigrali dobro protiv tima koji odlično igra, posebno kod kuće", rekao je Parker.

Na pitanje kakva je bila atmsofera, podestio je na prošlu godinu:

"Tada smo ovde igrali bez publike (zbog korone), ali suština košarke je da igramo u ovakvoj atmosferi."


tagovi

AsvelKK Crvena zvezdaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara