Dragan Tarlać i Aleksej Pokuševski (© KSS)
Dragan Tarlać i Aleksej Pokuševski (© KSS)

Pokuševski se pojavio na treningu Srbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 19:58

Mladi as nije dobio dozvolu od Oklahome da bude deo nacionalnog tima, no iskoristio je slobodno vreme da poseti ekipu na pripremama

Reprezentacija Srbije vredno se sprema za predstojeće izazove. U Staroj Pazovi, pod budnim okom Svetislava Pešića, Orlovi treniraju, a danas je momke iznenadio Aleksej Pokuševski. Mladi as Oklahome, neće biti deo reprezentacije jer nije dobio dozvolu Tandera, ali je iskoristio slobodno vreme da poseti trening nacionalnig tima i pozdravi se sa budućim saigračima.

Izabrane vesti

"Za Pokuševskog i Jovića nismo dobili dozvole klubova, koji žele da njih dvojica rade tamo i spremaju se za sezonu", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Kao što je selektor napomenuo u ekipi nema ni Nikole Jovića. Novi član Majamija takođe nije u mogućnosti da bude uz nacionalnu selekciju. Pomenuti timovi su obavestili Košarkaški savez Srbije da žele svoje igrače tokom leta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ipak, to ne znači da je Srbija odustala od mladog tandema u budućnosti. Podsetimo da su i Pokuševski i Jović igrali Letnju ligu za svoje klubove.

Pokuševski se sprema za treću sezonu u NBA ligi u dresu Tandera, a klub je i prošlog leta zabranio nekadašnjem igraču Olimpijakosa da obuče dres Srbije kada je selektor bio Igor Kokoškov.

Što se Jovića tiče, njega je odabrao Majami na draftu i tokom leta je pokazao da bi mogao da ima ulogu u timu i naredne sezone. Ipak, talenat ovog leta neće pokazati u dresu Srbije zbog odluke Peta Rajlija, Erika Spolstre i ostalih čelnika ekipe sa Floride.

Ovu ekipu Srbije predvodi Nikola Jokić, član Denvera i aktuelni MVP NBA lige, tu je i najbolji igrač Evrolige, Vasilje Micić, kao i šampion NBA lige Nemanja Bjelica, kao i kapiten Miloš Teodosić, šampion Evrokupa.

Podsetimo da ovog leta nema Bogdana Bogdanovića koji se oporavlja od povrede.



tagovi

Aleksej Pokuševskikošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara