Filip Petrušev (©Star Sport)
Filip Petrušev (©Star Sport)

Petrušev: Nedostaju mi treninzi i utakmice, uradiću sve da pomognem Srbiji

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.06.22. | 16:05

“Treba da odigramo mnogo bolje utakmice nego u prvom delu i verujem da ćemo da pobedimo“

Efes je za Filipa Petruševa završena priča, ali pre nego što se posveti klupskim obavezama prvo želi da sa Srbijom obezbedi dve važne pobede u finišu prve runde kvalifikacija za Mundobasket, kako bi sa mirom planirao dalje korake.

Bez obzira na to što ga Ergin Ataman nije previše koristio, dolazak Petruševa u nacionalni tim od velikog je značaja za selektora Svetislava Pešića koji je do poslednjeg trenutka sastavljao spisak kandidata za dres reprezentacije. Prekaljeni stručnjak je i na konferenciji za novinare rekao da računa na svežinu šampiona Evrope sa Efesom, mada je i sam dodao da je svestan koliko bi nedostatak takmičarske rutine mogao da utiče na kvalitet njegovih izdanja.

Izabrane vesti

Nekadašnji student univerziteta Gonzaga ne krije da je srećan što se vratio treninzima sa Srbijom i što ponovo može da sarađuje sa Pešićem...

“Super je sve, dosta igrača se odazvalo. Treniramo svakodnevno, spremamo se da se što bolje uklopimo u kratkom periodu, da budemo spremni za Letoniju i Belgiju“, kaže Petrušev za Mozzart Sport.

Četvrtak, 18.30: (3,50) Letonija (16,0) Srbija (1,35)

Svi u reprezentaciji svesni su važnosti predstojeće dve utakmice i koliko bi pobede značile pred drugu fazu koja se igra u poslednjoj sedmici avgusta.

“Znamo sve, pogotovo je bitno zbog poraza od Belgije, mada smo i sa Letonijom igrali neizvesnu utakmicu do poslednje sekunde. Treba da odigramo mnogo bolje utakmice i verujem da ćemo da pobedimo“.

Posle teške klupske sezone i slabe minutaže u Efesu Petruševu je svaki minut na parketu i te kako važan jer želi da pronađe novi angažman i vrati karijeru na stari put.

“Mnogo mi sve ovo znači, pogotovo se nisam naigrao u drugom delu sezone. Pokušaću da iskoristim kompletno vreme u reprezentaciji, od treninga, do utakmica da pomognem reprezentaciji“, priča nam Petrušev i dodaje:

“Sve mi nedostaje, od rada na treninzima, do utakmica. Probaću da iskoristim vreme da se vratim što bliže takmičarskoj formi“.

Prošlogodišnji MVP Jadranske lige iskreno priznaje da ni sam nije siguran koliko je daleko od željene forme, potrebne da pruži igre na zadovoljavajućem nivou...

“S obzirom da sam poslednju utakmicu odigrao davno, pre dva-tri meseca, teško je reći koliko sam daleko od željene forme. Na treningu ne mogu da steknem pravu sliku, ali mislim da nisam blizu“.

Petrušev je prošlog leta branio boje Srbije zajedno sa Nemanjom Bjelicom i Bobanom Marjanovićem tokom neuspešnih kvalifikacija za Olimpijske igre, ipak mladi centar ne krije zadovoljstvo što su dvojica NBA igrača ponovo uz ekipu, pogotovo kada nedostaje veliki broj prvotimaca...

“Unose sigurnost i donose iskustvo koje je potrebno za ovakve mečeve. Svi će pokušati da daju sve od sebe, koliko budu mogli u ovom trenutku. Verujem da ćemo biti u dobroj situaciji“.

Srbija je gost Rige u četvrtak od 18.30, dok u nedelju od 21 čas igra sa Belgijom u Nišu.


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeFilip PetruševKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara