Svetislav Pešić (MN press)
Svetislav Pešić (MN press)

Pešić objavljivanje konačnog spiska ostavio za sutra

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 13:27

"Svi su kandidati, svaki trening je važan, ali može da bude i nezgodan zbog eventualnih povreda..."

Reprezentacija Srbije je uspešno završila prvu rundu druge faze kvalifikacija za Mundobasket. Orlovi su u krcatoj Štark areni preleteli Grčku, zatim u nedelju i Tursku u Istanbulu.

Ostala su još dva dana do početka Evrobsketa, a tri do prve utakmice Srbije na kontinentalnom šampionatu (protiv Holandije, u petak - 21.00), pa će selektor Pešić uskoro morati da odredi konačnih 12 putnika za Prag u kome će odraditi trening u večernjim časovima.

Izabrane vesti

"U sredu, nakon poslednjeg treninga, objavićemo spisak. Mi nemamo nikakav pritisak. Svi su tu, svi su kandidati. Svaki trening je važan, ali može da bude i nezgodan zbog eventualnih povreda. Sačekaćemo poslednji trening, pa onda. Malo se smirila situacija sa povredama, ali naporno je prvenstvo, moraćemo da vidimo neke stvari... Što se tiče jednog i drugog Nemanje, bili su dobri, imali su trening, imaće danas i sutra, videćemo u kakvom su stanju, pa ćemo da vidimo", rekao je na konferenciji za medije sleketor Srbije koja će put Praga krenuti 1. septembra u jutarnjim satima.

Na spisku se nalaze: Filip Petrušev (Crvena zvezda), Dejan Davidovac (CSKA Moskva), Nemanja Bjelica (Fenerbahče), Vanja Marinković (Baskonija), Nikola Kalinić (Barselona), Vladimir Lučić (Bajern Minhen), Ognjen Dobrić (Crvena zvezda), Dušan Ristić (Fuenlabrada), Nikola Jokić (Denver Nagets), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Marko Jagodić-Kuridža (Budućnost), Vasilije Micić (Anadolu Efes), Marko Gudurić (Fenerbahče), Ognjen Jaramaz (Bajern Minhen), Boriša Simanić (Saragosa) i Nikola Milutinov (CSKA Moskva).

Srbija će, kao što je napisano, šampionat početi duelom sa Holandijom (petak 21 čas). U subotu joj je rival Češka (17.30 časova). Posle dana odmora, 5. septembra igra sa Finskom (21 čas), a dan kasnije sa Iraelom (21 čas).

Posle još jednog dana odmora, u poslednjem kolu grupne faze Orlovima će 8. septembra rival biti Poljska (21 čas).



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara