Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić može da planira: Znaju se datumi kad Srbija igra

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.06.22. | 10:26

Selektoru Srbije sada lakše da napravi plan

Svetislav Pešić, selektor Srbije, trenutno razmišlja o sastavu za naredni prozor kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Razmišlja o Letoniji i Belgiji kao protivnicima, svestan koliko bi obe pobede značile u borbama u narednoj grupi. Onoj koja počinje neposredno pre Evropskog prvenstva, u kojoj će se naći još Grčka, Turska i Velika Britanija.

Ipak, sada će trofejni stručnjak moći da se pozabavi i širom slikom, pošto su poznati tačni datumi i utakmica poslednja dva prozora, novembarskog i februarskog. Videćemo, možda već sutra posle sastanka Izvršnog odbora u Barseloni, kako će se odvijati planovi ”nove” Evrolige što se tiče datuma i poklapanja sa FIBA prozorima.

Izabrane vesti

Ali, kako god da bude, na zahtev nacionalnih federacija kojima je bilo značajno da znaju tačne dane zbog pripreme utakmica, zbog eventualnog pozivanja određenih igrača... stiglo im je pismo iz FIBA Evrope sa podsećanjem.

Srbija, u novoformiranoj I grupi, igraće 10. i 13. novembra, odnosno 24. i 27. februara. Naravno, imena protivnika za određene datume biće poznati tek kada se završi prva faza, odnosno kada se otkrije ko će sa koje pozicije ući u drugu, završnu rundu. Najbolja tri tima idu na Svetski kup 2023. godine.



tagovi

Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara