Partizan zgazio Andoru i nastavio borbu za prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.02.22. | 22:15

Crno-beli u 13. kolu savladali predstavnika španske ACB lige i upisali devetu recku u Evrokupu – 95:70

Konačno je Partizan vezao dve utakmice na domaćem terenu, odradio nekoliko treninga i na pravi način pripremio susret sa Andorom. Odmah su se videli rezultati. Energična i agresivna igra od prvog do poslednjeg minuta i ubedljiva pobeda izabranika Željka Obradovića nad ekipom koja im je nanela prvi poraz u tekućoj sezoni – 95:70 za crno bele protiv Andore.

Od starta se videlo da su Obradovićevi puleni izuzetno motivisani da se vrate na pobednički kolosek i u Evrokupu. Često su ove sezone umeli sporo da otvore utakmicu, ili da posle odličnog početka padnu, ali večeras su održavali visok tempo od podbacivanja do poslednjeg zvuka sirene. Nije Andora imala šansu, iako se svojski trudila da izbegne drugi vezan poraz u Evrokupu. Ipak, kad god je delovalo da se gosti vraćaju, odmah bi ih crno-beli otreznili jakim odgovorom. Ključnu seriju napravili su sredinom odlučujućeg kvartala, kada su sa 12 vezanih poena stekli nedostižnih 22 poena prednosti.

Izabrane vesti

Na kraju više nego zaslužen trijumf Partizana, koji je odigrao jednu od boljih utakmica u 2022. godini, iako je u par navrata daleko ubedljivije slavio. Ovoga puta protivnik je bila ekipa koja je minulog vikenda razbila Huventud sa 20 razlike, ne tako davno dobila i Real u Madridu. Ipak, Obradovićevi puleni su uspeli da je učine prilično nemoćnom.

Nije odmogla ni sjajna atmosfera na tribinama krcate dvorane “Aleksandar Nikolić”. Pesma se orila tokom čitavih 40 minuta, svaki dobar potez svojih miljenika navijači su ispratili ovacijom. Posebno su glasni bili kada je po prvi put crno-beli dres u zvaničnim mečevima poneo talentovani Tristan Vukčević.

Posle trijumfa nad Andorom ekipa iz Humske se izdvojila na drugom mestu sa učinkom 9-4. Ima dve pobede manje od Huventuda (savladao Turk Telekom u 13. kolu) i jednu više od Lokomotive Kubanj, koja tek treba da odigra meč 13. runde (odložen).

Raduje podatak da je čak pet igrača Partizana imalo dvocifren učinak. Prednjačio je Zek Ledej sa 20 poena, dva manje uz čak 12 skokova dodao je Matijas Lesor, dok je odličan bio i Kevin Panter sa 16 poena i pet asistencija. U finišu se raspucao i Jam Madar, pa je upisao 15 poena uz po četiri skoka i završna dodavanja, a vrlo dobro odigrao je i Uroš Trifunović, koji je meč okončao sa 12 poena.

Najbolji strelac Andore i bivši igrač Partizana Kodi Miler Mekintajer zaustavljen je na samo sedam poena, a u poraženom sastavu prednjačio je Klevin Hena sa 17 poena, dok je 16 dodao Viktor Arteaga. Dvocifren je bio i Oriol Pauli sa 13, dok je Mario Nakić upisao pet poena, uz po dva skoka i dve asistencije.

Dobar početak crno-belih. Igrali su sa puno energije, predvođeni Ledejom i Panterom bez većih problema pronalazili su rešenja na protivničkoj polovini, odrađivali solidan posao u odbrani i sredinom uvodne deonice poveli sa 18:9. Gost je očas prepolovio zaostatak, ali je tu stao. Usledio je period suše na obe strane, a onda je tribine na noge podigao ulazak Tristana Vukčevića na parket - prvi put u crno-belim bojama. Igralo se u nastavku poen za poen, ali je posle druge dvojke Pantera Partizan stekao osam poena viška pred prvi odmor - 24:16.

U drugom kvartalu su gosti zaigrali nešto bolje, ali je Obradović pravovremenim rekacijama sprečio da se potpuno vrate u meč. Lesor se zagrejao i počeo da preuzima kontrolu u reketu, pa je ubrzo postao i prvi dvocifreni igrač na meču, iako je u igru ušao tek krajem prve deonice. Posle trojke Avramovića, Partizan je stekao i dvocifrenu prednost (39:27) na oko tri minuta do kraja prvog poluvremena. Pokušavali su košarkaši Andore da istope minus, ali su ipak na odmor otišli sa 10 poena zaostatka.

Partizan je u prvih 20 minuta igre predvodio Lesor sa 10 poena, dok su po osam dodali Kevin Panter i Zek Ledej. Vrlo dobra rola i Uroša Trifunovića, koji je dodao sedam poena. Sa druge strane po 10 poena ubacili su Klevin Hena i Viktor Arteaga.

Upravo su Hena, ali i Mario Nakić pravili najveće probleme Partizanu u trećoj deonici, ali vrlo brzo ih je Obradovićeva četa neutralisala. Koprivica je odigrao sjajno pod protivničkim obručem, skupljao ofanzivne skokove, poentirao, a u svom stilu je poen za poenom na svoj konto upisivao i Ledej. Vrlo dobar i Trifunović, koji je ubeležio trojku i izuzetno efektno zakucavanje koje je podiglo čitavu dvoranu na noge. U finišu kvartala obe ekipe su zategle odbrane, a četvrtinu je na najbolji način zatvorio Madar - trojkom na koju Miler Mekintajer nije uspeo da odgovori u poslednjim sekundama (69:54).

Održavao je Partizan dvocifrenu razliku, ali je Andora sredinom kvartala zapretila serijom 9:0. Usledio je hladan tuš i serija Partizana 12:0 za +22. Sve je bilo jasno u Pioniru.

PARTIZAN - ANDORA 95:70

/24:16, 21:19, 24:19, 26:16/

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd)

Sudije: Matej Boltauzer, Žosef Bisang, Amit Balak

Partizan: Kuruc, Panter 16, Vukčević 2, Ledej 20, ZAgorac 2, Avramović 6, Koprivica 4, Dangubić, Mur, Lesor 18, Trifunović 12, Madar 15

Andora: Miler Mekintajer 7, Pauli 13, Olumujiva, Ljovet 5, Hena 17, Nakić 5, Dijanj, Kroford 5, Kolom 2, Arteaga 16, Mekel

EVROKUP - 13. KOLO

Utorak

Trento - Metropolitan 80:86

/Kerolajn 80 - Kamings 21/

Bursa - Promiteas 87:76

/Endrus 24 - Agravanis 19/


Sreda

Turk Telekom - Huventud 69:78

/Terel 17 - Tomić 19/

Budućnost - Venecija 72:82

/Rid 15 - Tiodor 15/

Ulm - Cedevita Olimpija 98:104

/Kriston 28 - Dragić 20/

Partizan - Andora 95:70

/Ledej 20 - Henan 17/

Valensija - Virtus u toku

Odloženo

Hamburg - Lijetkabelis

Burg - Gran Kanarija

Lokomotiva Kubanj - Šlonsk



tagovi

Željko ObradovićKevin PanterTristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara