undefined
undefined

Partizan rasturio prostačkog Kralja, Beogradska Arena će dati poslednju reč!

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.04.23. | 22:59

Ako ste mislili da ne može bolje od trojke u poslednjoj sekundi, prevarili ste se...

Niko u istoriji nije pobedio dva puta u Madridu na startu plej-of serije Evrolige! Niko do Partizan Mozzart Beta 2023. godine. Održala je četa Željka Obradovića čas košarke kakav se odavno nije video, igrači Real Madrida su mogli besplatno da uče, a imali su i od koga. Ali nisu umeli da sportski prime lekciju i meč je završen opštom tučom 100 sekundi pre kraja pri rezultatu 95:80 posle čega su sudije odlučile da meč neće biti nastavljen i da se pobeda piše crno-belima.

Crno-beli su bravurama vodili od prvog do 39. minuta u Madridu i gazili ka zasluženih 2:0 u seriji. Partizanu je sada potrebna samo jedna pobeda u Beogradu i odlazi na Fajnal-for u Kaunas. Beogradska Arena će sada imati reč. Verovatnu i konačnu kada je u pitanju bitka za F4 u Kanuasu. A imaće i šta da kaže gostima iz Madrida za njihovo ponašanje večeras. Ako neki uopšte i dođu na utakmicu u utorak. Sve je moglo večeras da prođe sa čistom desetkom da se nije dogodio incident u samom finišu o kom će se pričati. U opštoj tuči je Jabusele povredio Egzuma.

Izabrane vesti

Kada su sudije odlučile da prekinu meč i pošalju igrače u svlačionicu, crno-beli su čekali u svlačionici sve dok im i zvanično nije saopšteno da im je večeras upisana pobeda i da u Beograd idu sa 2:0. A zaslužili su to i bez ovoga... Debelo!

Šansa za prolazak na završni turnir je zakazana za utorak u Areni gde se očekuje rekordna poseta pošto je već danas čitava dvorana rasprodata. Biće to spektakl za pamćenje...

Na terenu je Partizan večeras bio daleko dominantniji nego u završnoj tuči sa Špancima kojima je pesničenje išlo bolje nego košarka.

Bolji početak nije mogao da se poželi. Laki poeni Madara i Lesora iz reketa koji su bili začinjeni trojkom Pantera za početnih 7:0. Nije prošlo ni dva minuta meča, a Ćus Mateo je morao da zatraži minut odmora. Serija se produžila do 9:0 pre nego što je Vilijams-Gos pogodio trojku.Međutim to je bilo premalo za ono što je pokazao tim Željka Obradovića, a pokazao je kako se igra atmoska košarka gde svako melje. Nema igrača koji nije zablistao, ali najsjajniji je bio Dante Egzum koji je izgledao kao teretni voz razgrćući sve pred sobom. Izvanredna igra je krunisana trojkom Nanelija za 31:19. Da nije bilo individualnih kvaliteta Marija Hezonje, ko zna šta bi se desilo već u uvodnoj deonici, ovako bilo je 31:21.

Hrvatski internacionalac je nastavio da nosi igru Madriđana i početkom druge deonice, ali falila je pomoć, dok je Partizan imao oružja na svakoj poziciji. Čak i sa klupe kada neko uđe napravi dar-mar. Ponovo je Alen Smailagić razgalio nekoliko stotina navijača crno-belih u dvorani. U prvom meču je to uradio sa tri trojke za šest minuta, sada je bilo brutalno zakucavanje, pa tek onda dalekometna paljba za velikih 15 poena prednosti.

Izgledao je Partizan nezaustavljivo, neverovatno, skoro pa savršeno, naglašavamo tu reč... Skoro. Dve sitne greške su vratile Real iz mrtvih jer bi verovatno sve tada bilo rešeno, ovako su crno-beli morali da se zadovolje sa izvanrednih 50 ubačenih poena i 14 poena prednosti.

Bilo je međutim naivno očekivati da Real padne bez ispaljenog metka. A odmah ih je devet pogodio u metu i za četiri minuta smanjio na 48:53. Tražio se tada bilo ko da ubaci koš, iskočio je Džejms Naneli trojkom uz faul. Vidljivo je to izbilo dah iz pluća Realu, posebno posle trojke Pantera za povratak na dvocifrenu prednost. Posle toga nije bilo lepršave košarke, već rata. Svaka lopta kao da je život značila, a čini se da je Partizanu ipak sve za nijansu više značilo. Dante Egzum je ponovo preuzeo odgovornost, a sjajno su ga pratili Lesor i Avramović koji je položio loptu sa zvukom sirene i doneo 76:62 prednost pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Kevin Panter je tačku na prvu utakmicu stavio u poslednjoj sekundi trojkom. A večeras ju je stavio u prvom minutu četvrte kada je ponovo pogodio dalekometnu bombu koja je slomila nemoćni Real.

Nisu pomagale ni legende fudbalskog kluba Reala, Raul Gonzales je mogao samo da se uhvati za glavu kada je Aleksa Avramović projurio pored njega za koš i 18 poena prednosti. Međutim koliko god je pobeda fantastična tolika je velika i mrlja Real Madrida, tačnije Jabuselea koji je u opštem metežu rvačkim potezom bacio na patos Dantea Egzuma i povredio ga. Sudije su odlučile da meč neće biti okončan na parketu, a kasnije su u svlačionicama saopštili crno-belima da u Beograd nose dve pobede iz Madrida.

 

 


tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara