Detalj sa utakmmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmmice (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet u laganom ritmu do osme uzastopne pobede

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 20:40

Sledi trening u ponedeljak za crno-bele, a onda i put za Niš gde se održava Kup Radivoja Koraća u sredu

Još malo pa će mesec dana od kako je Partizan Mozzart Bet izgubio neku utakmicu bilo u ABA ligi ili Evroligi. Valensija je poslednja osetila slast pobede protiv izabranika Željka Obradovića, od tada nanizano je osam pobeda. Četiri u ABA ligi i četiri u Evroligi. Poslednji u toj seriji je Borac Mozzart koji jednostavno nije mogao da isparira crno-belima koji su u laganom ritmu došli do trijumfa 114:84 u 19.kolu ABA lige.

Bila je ovo ujedno u poslednja provera pred put u Niš gde se ponovo održava Kup Radivoja Koraća. Ekipa iz Humske sutra trenira u Zemunu zbog zauzetosti svih hala, a onda već u utorak kreće na put. Uz sve to Željko Obradović treba da odredi koja dva stranca su višak za Kup s obzirom na pravilo da ekipa ne može da ima više od četiri stranca.

Izabrane vesti

Čak sedam igrača je imalo dvocifren košgeterski učinak. Ponovo je prednjačio Matijas Lesor sa 19 poena, dok su mladi Tristan Vukčević i Jam Madar pratili sa po 16 poena. Aleksa Avramović je imao 13, Kevin Panter i Danilo Anđušić po 11, a Uroš Trifunović je stao na 10 poena.

Na drugoj strani istakla su se dva imena. Hanter Hejl je ubacio 24 poena. Pogodio je pet trojki. Pratio ga je Đorđe Gagić koji je odigrao meč sezone sa 22 poena, osam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte za indeks 33.Nekadašnji centar crno-belih dobio je aplauz od publike koja nije došla u onom broju kao prethodnih mečeva.

Na ovoj utakmici nije bilo Zeka Ledeja koji je dobio zaslužen odmor, a podesćanja radi igrao je pod temperaturom u Minhenu kao i Uroš Trifunović i Alen Smailagić. Pomenuti tandem se u potpunosti oporaviko, kao i Joanis Papapetru koji nije bio u Nemačkoj zbog virusne infekcije. Međutim i Grk je sada dobro u konkurencije je se bori za mesto u ekipi za Kup Koraća.

Što se tiče same utakmice, vrlo brzo je postalo jasno da će crno-beli vrlo brzo da obezbede potrebnu prednost. Već u prvom poluvremenu je u nekoliko navrata bila dvocifrena prednost koju su obezbedili Jam Madar i Matijas Lesor.

Ipak, sve je rešeno početkom treće četvrtine kada je Kevin Panter vezao nekoliko sjajnih poteza. Prvo je postigao trojku sa velike udaljenosti, a potom sa dve asistencije donosi svojoj ekipi preko 15 poena prednosti što je bilo sasvim dovoljno da se privede meč kraju bez većih problema.

Bio je to i znak za Željka Obradovića da krene da kombinuje sa petorkama pa smo tako mogli da vidimo izuzetno nisku postavu sa Papapetruom na krilnom centru, a Alenom Smailagićem na centru. U takvom sastavu, svi su mogli da šutiraju za tri poena bez ikakvih problema. Ipak, najviše aplauza izmamila je trojka Avramovića sa zvukom sirene. Rođeni Čačanin je sa skoro pola terena pogodio i tako doneo velikih 82:66. Prvi put preko 20 poena prednosti Partizan je imao posle trojke Trifunovića. Odavno je pitanje pobednika bilo rešeno, finiš meča je protekao u odrađivanju posla.

Crno-beli igraju u sredu protiv Spartaka iz Subotice u četvrtfinalu Kupa Koraća. Ako sve prođe očekivano u polufinalu nas čeka večiti derbi. Četvrti ove sezone


Partizan Mozzart Bet – Borac Mozzart

/31:21, 18:18, 34:27, 32:19/

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 16 (4sk,4as), Avramović 13, Panter 11 (2/2 za dva, 2/2 za tri), Smailagić 3, Papapetru 2, Egzum 8 (4as), Naneli 5, Lesor 19, Trifunović 10, Anđušić11 (3/6 za tri), Madar 16.

Borac Mozzart: Boldvin 12, Ćurčić, Glišić 2, Nikolić, Petrović, Tomašević 6, Gagić 22 (8sk), Kočović, Novaković 7, Radonjić 9, Čarapić 2, Hejl 24.

ABA LIGA – 19. kolo

Petak:

Mornar – MZT 93:84

/Glas 26 – Abu 20/

Cibona – Split 72:90

/Mazalin 15 – Šorter 19/

Subota:

Studentski centar - Mega 83:103

/Tasić 20 - Rudan 24/

FMP - Cedevita Olimpija 79:86

/Mur 19 - Ferel 17/

Budućnost - Igokea 91:58

/Grin, Atić 17 - Đorđević 13/

Nedelja:

Zadar - Crvena zvezda 76:95

/Božić 25 - Nedović 29/

Partizan Mozzart Bet – Borac Mozzart 114:84

/Lesor 19 - Hejl 24/



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara