Panter protiv Krke (ABA liga)
Panter protiv Krke (ABA liga)

Panter raketirao sa parkinga i nasmejao Obradovića, Partizan oduvao Krku - 47 razlike (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 20:34

Crno-beli su sada na skoru od 5-0

Partizan je i dalje jedina neporažena ekipa u ABA ligi.

Sa dosta samopouzdanja ušao je tim Željka Obradovića u meč protiv Krke, brzo je napravio veliku razliku i do kraja meča potom samo odrađivao posao u veoma lakoj i ubedljivoj pobedi - 92:45. Važnu ulogu u stvaranju razlike imao je Kevin Panter koji je sa tri udaljene pogođene trojke“sa parkinga“ prezentovao mini-šou u prvom poluvremenu prilikom koga je nasmejao i svog čuvenog trenera. Crno-belima je prijao Pionir. Krki nije. Slovenački tim je imao jedan period od skoro osam minuta bez poena.

Izabrane vesti

Posebno Obradovića i pristalice crno-belih može da raduje dobra odbrana, pa je Krka tako za tri deonice ubacila samo 34 poena (u celoj trećoj četvrtini šest poena). I napadu se lopta dobro kretala, pa je epilog svega konačna razlika. Slovenački tim se jednostavno u Pioniru večeras nije snašao protiv agresivnih crno-belih.

Najefikasniji u ovom sigurnom trijumfu kod Partizana bili su Panter (15p), Kuruc (15p), Madar (23p, 4as).



Crno-beli su meč protiv Krke igrali bez Radeta Zagorca (problem sa leđima), kao i bez Uroša Trifunovića, azanimljivo je da je najavljeno bilo da će meču prisustvovati čuveni bokser Roj Džons Džunior.

Posle malo sporijeg starta meča, crno-beli su polako preuzeli kontrolu. Obradović je rotirao postavu, a poenima Ledeja i Pantera crno-beli su otišli na razliku od šest poena. Nekako je Krka delovala pogubljeno na startu, a posle trojke Dangubića (iz trećeg pokušaja), Parni valjak je otišao na dvocifrenu razliku i već startom druge deonice postavio stvari na očekivano mesto.

A onda je usledio šou Kevina Pantera sa tri daleke trojke, nasmejao je sve u dvorani, pa i saigrače. A crno-beli su otišli na taj način na 37:21 i praktično prelomili utakmicu.

Prijalo je sigurno navijačima Partizana što nisu morali mnogo da razmišljaju, vrlo rano je bilo jasno da će crno-beli do trijumfa, a bilo im je važno i da se nije ponovio Hamburg u završnici.

Rodion Kuruc je doprineo sa dvocifrenim učinkom, počeli su da rade i određeni mehanizmi u igri Parnog valjka koji je delovao podmazaniji nego u dosadašnjem delu sezone.

Vrlo sigurna partija Partizana za skor 5-0. Za sada - bez greške.

Inače, najveća pobeda u istoriji ABA lige zabeležena je u sezoni 2016/2017 kada je Cedevita dobila Zadar 58 razlike.

PARTIZAN - KRKA 92:45

/18:11, 25:17, 21:6, 28:11/

Partizan: Kuruc 15, Panter 15, Ledej 8, Avramović 4, Koprivica 2, Dangubić 3, Smailagić 2, Miletić 4, Mur 4, Glas 12, Madar 23

Krka: Frenč 6, Gibs 4, Stipčević 7, Špan, Stavrov 1, Medvedev 2, Kosi 8, Stipančević, Škedelj 4, Lapornik 4, Macura 9

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak

Igokea - Split 85:67

/Ilić 15 - Bajo 11/

Zadar - Borac 70:56

/Karter 18 - Hejl 23/

Subota

Partizan - Krka 92:45

/Madar 23 - Macura 9/

Nedelja

12.00: Mega - FMP

17.00: Mornar - Crvena zvezda

19.00: Olimpija Cedevita - Budućnost

Ponedeljak

18.00: Studentski centar - Cibona




tagovi

Kevin PanterŽeljko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara