Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović: Panter ide ujutru na snimanje, Smailagića oporavili u poslednji čas; Derbi kao lepota košarke

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.10.23. | 21:38

"Nazovite direktora ABA lige i sve te i pričajte sa njima. Da se bavim još time, sačuvaj me Bože. Prvi put čujem", odgovorio je devetostruki šampion Evrope na pitanje o ulasku Dubaija u Evroligu i regionalno takmičenje

Od 17:2 na startu utakmice, do 55:68 početkom odlučujuće deonice i na kraju do pobede. Partizan Mozzart Bet je u poslednjim sekundama na prvom večitom derbiju ove sezone došao do trijumfa. Preko potrebnog, da se vrati puls ekipi posle 1-3 otvaranja u Evroligi i neočekivanog poraza od Mege i ABA ligi.

Trener Željko Obradović je izneo utiske posle utakmice, čestitao igračima na preokretu i pobedi, a kao i uvek, zahvalio se navijačima za veliku podršku.

Izabrane vesti

"Dobro smo igrali u prvoj četvrtini i skoro čitavo prvo poluvreme. A onda smo prestali da igramo pametno, pa su se ispoljile stvari koje se dešavaju iz meća u meč. Situacije kad nismo u bonusu i primamo lake poene. Pričam stalno o tome, na svakom treningu, tajm-autu…. Glavni problem je što se Zvezda vratila i što nismo koristili faulove kada nismo bili u bonusu. To su situacije jedan na jedan, u mismeču... A onda smo prestali da igramo pametno u napadu, krenuli da soliramo, Zvezda se vratila, igrala izvanredno. Mi smo uspeli da se prilagodimo, promenimo odbranu, to je dalo rezultat. Odlučila su i slobodna bacanja, mi smo pogađali, Zvezda nije. Ponosan sam na igrače što su se vratili, hvala navijačima, energija je bila kao i uvek na visokom nivou. Ovo je bilo veoma važno za nas", rekao je Obradović.

Istakao je šta je dovelo do preokreta u korist crno-belih, a istakao i da su pojedini igrači imali problema sa povredama.

"Probali smo da promenimo odbranu i da u napadu radimo stvari koje su inače bile postavljene pred utakmicu. Sa jasnim planom gde i kako, igrali agresivnije i to nam je dalo rezultata. Ovo večeras je lepota košarke. Takvih preokreta je bilo sa obe strane u fantastičnoj atmosferi. Svi koji su došli imali su da vide nešto sjajno, a pre svega veoma kvalitetnu utakmicu u Evroligi. Kada god pripremaš utakmicu, na njoj moraš da tražiš rešenja. Neki su imali i probleme sa povredama, pokušavali da daju sve od sebe. Konkretno Smailagić koji nije imao zadnji trening i jutros su fizioterapeuti probali da ga osposobe. Kevin Panter ima problem sa obe noge, sutra će da ide da snimi. Imao je želju da pomogne timu".

Istakao je da je pobeda bila timska i govorio o tome koliko je odmor bitan za igrače.

“Kada se pogleda minutaža, poeni, statistika, ovo je timska pobeda. To je ono što mene raduje i mislim da ovakva pobeda i na ovaj način treba da da samopouzdanje i da se vratimo na način na koji smo igrali. Prvi put imamo procente koji su normalni, do ove utakmice smo šutirali katastrofalno za tri poena. Prvi razlog je što ne uzimaš dobre šuteve. Kada su dobri šutevi, to nije nikakav problem. BIli smo pametniniji, strpljivi i nije slučajno 9/20. U ovom ritmu igranja, veoma je važno da se igrači odmore, da imaju glavu odmornu na treningu. Posle Mege sam im pustio snimak, nismo radili trening. Sinoć isto relaksirajući trening, sutra će imati slobodan dan. Malo ozbiljniji trening u subotu i to je to, igramo u ponedeljak. Radi se na detaljima i kroz njih dolazimo do stvari koje želimo da napravimo u svojoj igri".

Novinare je zanimalo šta misli o aktuelnoj temi o ulasku Dubaija u Evroligu i ABA ligu?

"Nazovite direktora ABA lige i sve te i pričajte sa njima. Da se bavim još time, sačuvaj me Bože. Prvi put čujem. Isključivo sam koncentrisan na moj tim. O novom igraču je bilo pitanje prošli put, ja nemam vremena. Dva derbija u četiri dana, pa putovanje u Baskoniju, pa Split. Treba da se bavimo organizacijom puta, da li će trajati 14 sati...“

Prokomentarisao je i izdanja novajlija, Frenka Kaminskog i Pi Džej Doužera.

"Kaminski je izvanredno otvorio utakmicu, igrao pametno, a onda odbrambeno nije radio stvari koje smo se dogovorili i onda je komunikacija između njega i svih spoljinih igrača bila takva da je Zvezda došla do velikog broja lakih poena. Doužer je imao loš početak meča, pričao sam mu šta očekujem od njega. On je kao i Kaminski izuzetno pametan, razume igru i utoliko mi je teže kada ga vidim na terenu da nema agresivnost u napadu. Uradio je to u drugom poluvremenu. Bio je trenutak kada sam zvao napad za njega, nije odigrao odmah dobro, tražio je ponovo. Tim čini 12 igrača. Male stvari i svi će nam biti potrebni. Podizanje forme i shvatanje igre je veoma važno".

Naravno, bilo je reči i o Aleksi Avramoviću, koji je napravio ključnu seriju u poslednjoj deonici i povuka tim ka pobedi.

“Aleksa ima ogromnu energiju, doprinosi mnogo timu, uvek je pozitivan, ali ima i loših stvari. Nikada neću biti zadovoljan ni posle jedne utakmice, šta god da se dešava i kako god igrač da igra, jer ja to gledam na drugi način i to je moj posao. Ako osete zadovoljstvo, sledeća utakmcia je katastrofa. Trudiću se da sve te stvari koje su bitne za korekciju igre radim, a a ističem dobre stvari. Uradio je veliki posao večeras, kao što je u nekim situacijama odreagovao lošije. To je stepenica koju mora da pređe ako želi da bude top, top igrač", zaključio je Željko Obradović.

Sada dva dana pauze, pa onda večiti derbi u regionalnom takmičenju (ponedeljak, 20.00).



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara