Obradović kipti od besa: Velika sramota! Odluka sudija o pražnjenju tribina ispravna, ali...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.22. | 00:02

“Taj kriterijum nije bio na drugom meču, apelujem na navijače Partizana da ovo više ne rade”

Partizan je produžio finalnu seriju ABA lige, ali će se posle svega viđenog najmanje pričati o košarci. Duel između večitih rivala trajao je kao teniski meč na grend-slemu, uz prekid, gađenje sudija i naelektrisanu atmosferu.

Zbog svega navedenog trener Partizana Željko Obradović nije uživao u ukusu pobede. Već je bez ustezanja rekao da je u dvorani Aleksandar Nikolić viđena sramota koja je otišla u svet.

Izabrane vesti

“Tim je pokušao da da sve od sebe, da se bori od prvog do poslednjeg sekunda i to mi daje zadovoljstvo. Zahvaljujući želji u veoma teškim uslovima za igranje i klizav parket - pravo je čudo da se niko nije pvoredio. Rade se dobro oseća, videćemo kako će sutra reagovati, ali je to moglo da bude i mnogo gore. Daćemo sve od sebe da dođemo do pete utakmice. Biće potrebno mnogo energije, koncenracije, želje, poštovanja.. Nije lako, pre svega igračima. Nadam se da ćemo skupiti energije da odigramo još jednu utakmic na ovakav način. Što se tiče borbenosti želje i požrtvovanja”, rekao je na početku Željko Obradović.

Sudije su se povukle u svlačionicu i prekinule utakmicu na 57 sekundi do kraja. Partizan je imao velika tri poena prednosti i uspeo da meč privede kraju.

“Već na tajm-autu smo imali jasno šta treba da radimo i kako da reaguijemo u svim situacijama. Sve smo prošli, ali bila je pauza”.

A onda se dotakao sada već redovnog kolorita sa tribina kada igraju crveno i crno-beli.

“Od prvog dana sam apelovao na neke stvari, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam rekao i navijačima kada sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju svi akteri utakmice. Igrači i ostali koji su na klupi. Večeras su sudije donele odluku da isprazne deo tribina i bile su apsolutno u pravu, ali zašto se to nije dogodilo na prethodnoj utakmici? Sigurnost igrača i svih na klupi je najvažnija stvar, zašto je kriterijum bio različit?”.

Pokušao je da apeluje na navijače Partizana.

“Apelujem na navijače Partizana, na svakoj sledećoj utakmici, da ovo više nikada ne rade. Da protivniku dozvole da igra. Ova slika odlazi u svet, kao i slika od pre tri dana. Šta će ljudi da misle o nama, šta će da se priča? Velika sramota je što se gađalo i pre tri dana, kao i večeras”.

Teško su Obradoviću pala dešavanja iz Pionira.

“Kakve veze ima ko za koga navija, kad se radi o sigurnosti. Kad lete kovanice, upaljači. Nema razlike ko je domaćin. Molim medije, koji imaju moć, da rade ono što treba da rade. Sve što vide da napišu. Da li sam dao nekada ružnu izjavu protiv bilo koga? Ali što više pokušavaš da budeš fer i sportista, prave te da budeš ne znam ni ja šta... Da se vratimo košarci i sportu...”.


tagovi

Željko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara