Nikola Mitrović (© Star Sport)
Nikola Mitrović (© Star Sport)

Mirotićeva kontra Jasikevičijusu: Drugi deo sezone je potpuni promašaj

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 13:17

Bez dlake na jeziku je pričao najbolji igrač Katalonaca posle poraza u finalu ACB lige

Dominirali, dominirali i na kraju kiksnuli i ostali bez ičeka. Kratak opis sezone košarkaša Barselone koji nisu osvojili Evroligu, a u finalu Endesa šampionata su glatko izgubili od Real Madrida. Posle finalne serije medijima se obratio Nikola Mirotić, najbolji igrač Barselone. Ono što se ističe u svim izjavama je činjenica da iskusni košarkaš ima potpuno drugačije mišljenje od Šarunasa Jasikevičijusa koji je istakao da je sezona bila dobra kao i da ekipa ima problem sa karakterom u ključnim mečevima.

Izabrane vesti

"Bolan poraz, nismo srećni zbog načina na koji smo završili sezonu. Ovaj tim je imao za cilj da osvaja titule i mogao je mnogo više od ovoga, očigledno, ciljevi nisu ostvareni. Moramo da čestitamo Real Madridu na ovoj tituli, bili su bolji i to su pokazali. . I to je realnost. Sada je vreme da razmislimo. U mnogim stvarima su bili bolji. Fizički su bili bolji, dominirali u skokovima i osećali se mnogo prijatnije od nas na parketu. Bili su daleko superiorniji.

Mirotić je bio najbolji strelac Barselone sa 14 poena, ali je klupski superstar promašio obe trojke i postigao samo dva poena u poslednjoj četvrtini, oba iz slobodnih bacanja.

"Odlično su igrali odbranu, znali su naše dobre strane i tu su nas zaustavili“, priča Mirotić o utakmici: "Sada je veoma teško govoriti o nekim detaljima. Realnost je da je Real Madrid pobedio, a mi idemo kući sa jednom titulom manje. Moram da budem iskren, mislim da je drugi deo sezone potpuni promašaj."

Barselona je blistala tokom ligaškog dela na svim frontovima, ali na kraju ništa nije krunisano titulama. Iako je trener tima Šarunas Jasikevičijus ocenio da je sezona dobra, Mirotić nije delio isto mišljenje.

"Biti šampion u regularnom delu ne vredi ništa. Mnogo je lepo, ali najvažnije je da budem najbolji od marta do juna. Nismo uspeli da uradimo ono što smo želeli. Ponekad ne možete da kontrolišete određene povrede, to se dešava, ali generalno, nismo bili tim. to se od nas očekivalo, da budemo najbolji kada se bude odlučivalo o trfejima“.

Upitan da li se tim muči u završnim fazama većine turnira zbog mentaliteta igrača ili nedostatka karaktera, Mirotić se nije složio sa tom konstatacijom.

"Mnogi timovi gube ovde. Nikada ne bih dovodio u pitanje karakter nekih igrača. Prošle godine smo takođe bili u teškim situacijama, dve titule su osvojene, ali ove godine nije moglo. Ne možemo da kažemo da je to zbog karaktera, jesam. ne delim to mišljenje", naveo je Mirotić.


tagovi

Nikola MirotićKK BarselonaŠarunas Jasikevičijus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara