©Starsport
©Starsport

Mirotić stiže u Milano, a da li i šampionska kruna - zavisi malo i od Bolonje

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 23:44

As Barselone u narednoj sezoni nosiće dres italijanskog kluba koji je večeras pretrpeo prvi poraz od Virtusa u finalnoj seriji (61:69)

Pitanje narednog koraka u karijeri Nikole Mirotića prethodnih nedelja bilo je među glavnim temama u evropskim košarkaškim košarkaškim krugovima, a kako saznaje Sportando, španski reprezentativac dogovorio je prelazak u Olimpiju iz Milana.

Kako navodi pomenuti izvor, prelazak asa Barselone iz Španije u Italiju je gotova stvar i Mirotić će u narednom periodu zadužiti dres finaliste šampionata Italije. Krilni centar koji je proveo prethodne četiri sezone u redovima Katalonaca našao se pred ultimatumom čelnika Barselone da prihvati smanjenje plate za 50 posto, što je bilo poviod za raskid ugovora čije je trajanje bilo predviđeno do 2025. godine.

Izabrane vesti

Dolazak Mirotića predstavljaće značajno pojačanje za klub iz Milana koji pre odlaska na odmor i priprema za narednu sezonu očekuje završnica finala sa Virtusom u kojem je večeras pretrpeo prvi poraz.

Posle dva poraza u Milanu na početku finalne serije košarkaši Virtusa prepolovili su zaostatak trijumfom u Bolonji (69:61). Domaćin je prednost igranja pred svojom publikom pretočio u slavlje za 1:2, a posebno raspoloženi bili su Danijel Heket sa 13 poena i Miloš Teodosić koji je postigao jedan manje. Na drugoj strani najefikasniji je bio Bili Beron koji je brojao do 15, ali bez konkretne podrške saigrača u prilog čemu govori podatak da je Amerikanac bio jedini u redovima gostiju sa dvocifrenim brojem poena.

Na krilima pomenutog tandema, ali i uz značajnu podršku Belinelija i Šengelije, izabranici Serđa Skariola uspeli su da prepolove zaostatak i značajno poprave šanse pred nastavak serije u kojoj je naredni duel zakazan za petak.

Iako je Olimpija krenula furiozno i sa dve trojke najavila da je pred rivalom težak posao, na krilima vatrene podrške sa tribina klub iz bolonjeuspeo je da uhvati ritam i da u drugoj deonici preuzme vođstvo. U drugoj polovini susreta Virtus je uspostavio željeni ritam i kontinuitet, te je prilično rutinski održavao prednost između plus osam i 12 ne dozvolivši rivalu da unese ni tračak neizvesnosti, održavši tako realne šanse u trci za tron Italije.

Podsetimo, finale na Apeninima igra se do četiri pobede.


tagovi

Miloš TeodosićOlimpija MilanoVirtus BolonjaNikola Mirotić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara