Košarkaši Južnog Sudana (©FIBA Basketball)
Košarkaši Južnog Sudana (©FIBA Basketball)

Južni Sudan prepun ponosa: Pobeda kao zalog za budućnost, cela zemlja slavi

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 13:02

“Srbija je svetska klasa, zemlja košarke. Moraćemo da se pregrupišemo i spremimo za meč sa Srbijom. Oni su među favoritima na turniru. Bogdan Bogdanović je sjajan igrač i generalno su svi jako dobri“, rekao je Madžok Deng

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Istorija je ispisana, Južni Sudan je dobio prvi meč na Mundobasketu! Košarkaši najviše reprezentacije na turniru znali su da veliki uspeh proslave sa svojim navijačima, njih nekoliko desetina koji ih u stopu prate gde god da igraju.

Izabrane vesti

Za sve njih, kao i zemlju koja je tek 2011. postala samostalna, ovo je neverovatan sportski događaj, zbog čega i ne čudi što su svi euforično slavili recku protiv Kine...

“Nismo želeli da nam i ova utakmica promakne kroz prste. Ovo je velika pobeda za nas, osećaj je neverovatan. Imali smo teških trećih četvrtina tokom priprema i zato smo želeli da pokažemo reakciju. Uspeli smo da zadržimo fokus i podignemo fokus na viši nivo“, rekao je Šajok posle utakmice.

Sledeći rival je – Srbija (sreda, 10.00).

“Odličan tim, talentovani igrači, moraćemo da pokažemo najbolje od sebe. Da trčimo, skačemo, pogađamo teške šuteve i budemo u kontinuitetu svih 40 minuta“.

Sa Markom Gudurićem igrao je u Fenerbahčeu...

“Sjajan momak i igrač. Jedva čekam da se sastanemo na terenu“.

Madžok Deng je odigrao važnu ulogu u pobedi sa 12 poena i pet skokova.

“Dugo smo ovo čekali. Sada moramo da stanemo i shvatimo šta smo uradili. Dobiti prvi meč na svetskim prvenstvima je neverovatna stvar. Sada idemo po narednu. Imamo sjajnu hemiju sa navijačima, među igračima je takođe isto. Ne igramo dugo zajedno, ali izgleda kao da se svi znamo od malih nogu. Volimo jedni druge i to prenosimo na teren“, rekao je Deng i dodao:

“Ovo nam znači ceo svet, mi ovde predstavljamo sve kod kuće. Ovo je za buduće generacije i veliki zalog za sve nas“.

O Srbiji je imao samo reči hvale...

“Srbija je svetska klasa, zemlja košarke. Moraćemo da se pregrupišemo i spremimo za meč sa Srbijom. Oni su među favoritima na turniru. Bogdan Bogdanović je sjajan igrač i generalno su svi jako dobri“.

Karlik Džons je bio prezadovoljan učinjenim, a na kraju je izabran i za MVP...

“Podeliću trofej sa saigračima, jer da nije njih, ne bismo ni mi uspeli. Ovo je timski uspeh, od igrača, navijača, trenera... Kada sam došao u reprezentaciju bilo mi je sve novo, različito je od onoga na šta sam navikao. Dočekali su me otvorenih ruku, to mi je bilo jako važno“, rekao je Džons.

Meč sa Srbijom spremaće od utorka...

“Jako dobra ekipa, znam da moramo da se ozbiljno spremimo za ovo. Sada ćemo malo da slavimo ovu pobedu“.


tagovi

Mundobasket 2023Marijal Šajok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara