Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Jaka Blažić razbio Partizan Mozzart Bet u Ljubljani za nastavak agonije

Vreme čitanja: 4min | pon. 20.11.23. | 19:31

Cedevita Olimpija šesti put zaredom savladala Partizan u Ljubljani. Crno-beli upisali već treći ABA poraz ove sezone

Nova utakmica, stara priča. U Ljubljani Partizan Mozzart Bet jednostavno ne može da pronađe način da pobedi. Cedevita Olimpija je na krilima maestralnog Jake Blažiča srušila crno-bele u neizvesnoj završnici i tako nanela klubu iz Humske već treći poraz ove sezone u ABA ligi. Ponovo crno-beli nisu bili na nivou u neizvesnoj završnici. Serija promašaja iz izglednih pozicija je bila kobna za poraz rezultatom 95:91.

Crna serija Partizana je tako nastavljena jer je Cedevita slavila na šestom uzastopnom meču protiv crno-belih na svom terenu.

Izabrane vesti

Apsolutni heroj za domaćina je Jaka Blažič koji je odigrao izvanredno. Okončao je meč sa 29 poena i šest skokova. Ipak, velike pohvale idu i na račun Klemena Prepeliča koji je svojim dolaskom transformisao Cedevitu. Protiv Partizana je imao 18 poena i 11 asistencija. Šon Džouns ih je pratio sa 17 poena.

Partizan sa druge strane nastavlja da kuburi sa velikim problemima. Pored poraza, Aleksa Avramović se povredio jer je dobio udarac u nos posle čega se nije vraćao u igru. Na meču nije bilo ni Uroša Trifunovića koji neće igrati neko vreme, a Kevin Panter se i dalje oporavlja. Na parketu nije bilo ni Balše Koprivice i Tristana Vukčevića. Oni nisu igrali odlukom trenera.

Na kraju u crno-belom taboru se istakao Frenk Kaminski sa 20 poena, Zek Ledej je dodao 17, Pi Džej Doužer 14 uz tri skoka i sedam asistencija. Dvocifreni su bili još Džejms Naneli i Bruno Kabloko sa po 10 poena.

Odbrane definitivno nisu bile u prvom planu na početku meča. Dovoljno je samo da kažemo da je posle pet minuta na semaforu stajalo 17:17. Prštalo je sa svih strana, napadi jedva da su trajali 15 sekundi, a koševi su su se nizali. Partizan je na kratko uspeo da iskontroliše defanzivu i baš zato je imao devet poena prednosti početkom druge četvrtine (34:25). Međutim Jaka Blažić i Klemen Prepelič su imali svoj šou na ovoj utakmici.

Krenuli su da pogađaju iz svih mogućih pozicija. Ubacili su domaćini čak osam trojki iz 14 pokušaja, a posebno se istakao Prepelić sa tri pogođena dalekometna šuta što je čak donelo prednost Cedevitu posle 20 minuta košarke (51:50).

Pored ogromnog broja primljenih poena, veliki problem je bio udarac koji je u nos zadobio Aleksa Avramović. On je krvav napustio teren i odmah se zapustio u svlačionicu. Nije se vraćao na parket, a Cedevita je nastavila da muči Partizan. Imao je domaćin pet poena prednosti pre nego što se razigrao Pi Džej Doužer, ali sve je bilo sporadično u igri crno-belih. Nikako nisu bili u stanju da zaustave raspoložene igrače Cedevite, ali činjenica je da su crno-beli sami pravili neshvatljive greške poput one Danila Anđušića koji je faulirao Džastina Kobsa u poslednjoj sekundi treće četvrtine pri šutu za tri poena.

Amerikanac je tako još jedno doneo prednost domaćinu, koji su potom početkom poslednjeg kvartala otišli na pet poena prednosti. Ista razlika je bila i šest minuta pre kraja iako je Partizan ponovo pre toga bio u naletu, ali onda stao i dozvolio Prepeliču da razigrava saigrače. Jasno je bilo da će biti neizvesta završnica, čak su se i strasti rasplamsale posle nesportskog faula Zeka Ledeja kada je udario Jaku Blažiča. U poslednja tri minuta se ušlo nerešenim rezultatom 87:87, ali crno-beli nikako nisu bili u stanju da zaustave Jaku Blažiča koji je dominirao i na kraju doneo pobedu domaćinu.

Sve ono što je mučilo Partizan ove sezone je prikazalo i u Ljubljanu. Manja koncetracije, loša odbrana i loše odigrane neizvesne završnice su kumovale još jednom neuspehu. Posle Mege i Igokee, tim Simonea Pjaniđanija je pronašao način da nadigra aktuelnog šampiona ABA lige.

Cedevita Olimpija - Partizan Mozzart Bet 95:91

/22:27, 29:23, 22:21, 22:20/

Cedevita Olimpija: Stjuart 12, Armand, So 7, Radović, Kobs 9, Glas, Blažić 29, Prepelič 18, Džons 17, Šćuka 3, Klobučar, Šaškov

Partizan: Vukčević, Ledej 17, Avramović 2, Koprivica, Smailagić 4, Jaramaz 2, Naneli 10, Anđušić 5, Doužer 14, Ponitka 7, Kaminski 20, Kaboklo 10

ABA LIGA - 8. KOLO

Petak

Split - Zadar 75:82

/Saliven 15 - Božić 28/

Studentski centar - Cibona 93:101

/Drežnjak 25 - Aranitović 21/

Subota

Igokea - Budućnost 88:74

/Tanasković 24 - Megi 14/

Borac Mozzart - FMP 96:75

/Segu 17 - Beson 21/

Nedelja

Mega MIS - Krka 71:77

/Plavšić 16, Topić 16 - Stergar 25/

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - Partizan Mozzart Bet 95:91

/Blažič 29 - Kaminski 20/

20.00: Crvena zvezda - Mornar



tagovi

KK PartizanABA ligaCedevita Olimpija

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara