Nikola Jokić (AFP)
Nikola Jokić (AFP)

I napredna statistika nema dilemu: Nikola Jokić ubedljivo MVP

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.05.21. | 12:44

Srpski centar daleko više uticao na igru (svog tima) u odnosnu na ostale rivale

Dilema ko će biti MVP NBA, bar za ogroman broj ljubitelja košarke, igrača, navijača..., ne postoji. Nikola Jokić je odavno obezbedio pehar najkorisnijeg u ovoj sezoni. Samo se čeka da čelnici lige to saopšte. Međutim, s vremena na vreme, pojavi se neko ko drugačije misli, poput Lebrona Džejmsa koji je "proglasio" Stefa Karija za najboljeg, ili Kendrika Perkinsa koji smatra da bi Kris Pol trebalo da dobije najvrednije individalno priznanje, što stvara privid da je trka za MVP nagradu neizvesdna.

Ipak, da nije baš tako, odnosno da je srpski centar ove sezone bio najbolji igrač i to ubedljivo pokazuje i matematika, ona "viša" u kojoj nema emocija, subjektivnog osećaja, već samo egzaktni podaci.

Izabrane vesti

Naime, prema naprednoj statistici koja koristi "bezbroj" parametara, Nikola Jokić je igrač koji je ubedljivo najviše uticao na igru svog tima, odnosno sakupio je 588.870 poena kada se saberu OPA (poeni dodati u napadu) i DPS (poena sprečeni u odbrani), što je skoro 40 odsto više od Janisa Adetokunba (377.170) na drugom i Stefa Karija (371.140)...



tagovi

Nikola JokićStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara