Vasilije Micić (©Star Sport)
Vasilije Micić (©Star Sport)

GOTOVO: Vasilije Micić za 23.500.000 dolara u Oklahomi!

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 18:25

Nova eksplozija na evropskom i svetskom košarkaškom tržištu

Počelo je sa Sašom Vezenkovima, nastavlja se sa erupcijom kakvu su svi u Srbiji priželjkivali - Vasilije Micić dogovorio je sa Oklahomom trogodišnji ugovor vredan 23.500.000 dolara, javlja košarkaški insajder Adrijan Vojnarovski!

Samo nekoliko sati pošto je Saša Vezenkov napravio dogovor sa Sakramentom za 20.000.000 dolara, dvostruki šampion Evrolige odlučio se na najveći korak u karijeri i stiže u NBA ligu!

Izabrane vesti

Sada se vidi zašto je Vasilije Micić promenio agenciju za američko tržište, jasno je od početka bilo svima da je njegova namera da ode u najjaču košarkašku ligu sveta i sada su se konačno svi uslovi ispunili.

Mnogo puta u prošlosti srpski plejmejker isticao je da mu novac nije toliko bitna stvar koliko uloga koju bi imao u Oklahomi ili nekoj drugoj franšizi. Srbin će po sezoni imati blizu osam miliona dolara bruto, odnosno pre poreskih odbitaka.

U Oklahomi Micić će deliti svlačionicu sa Aleksejem Pokuševskim, a biće zanimljivo videti kako će trener Mark Degnolt da iskoristi srpskog asa. Vrlo je moguće da će Vasa Micić igrati redovno u paru sa Šajem Gildžes Aleksanderom, poput onoga što je dosad imao u Efesu sa Šejnom Larkinom. Drugi i treći strelci ekipe prošle sezone bili su Džoš Gidi i Lugenc Dort koji takođe igraju na bekovskim pozicijama, pa će Tanderi imati napakovanu bekovsku liniju. Podsetimo, u Oklahomu je nedavno stigao i Davis Bertans.

Micić je odmah po završetku sezone sa Efesom otišao za Oklahomu kako bi sa čelnicima kluba razgovarao o svemu i dobio jasniju sliku da li i kakvu ulogu može da dobije. Generalni menadžer Tandera Sem Presti je posle tog sastanka rekao da je bila uobičajena procedura kada je u pitanju predstavljanje projekta novajliji.

“Micić je ostvaren igrač. Uvek igra na najvišem nivou za klub i reprezentaciju, što je sjajno. Svi ga jako dobro poznajemo, ima dobar odnos sa organizacijom. Bilo je lepo provesti malo vremena sa njim na našem terenu“, rekao je Presti.

Oklahoma je NBA prava za Micića uzela od Filadelfije 2020. godine prilikom trejda Denija Grina. Draftovan je još 2014. godine kao 52. pik.

Srpska kolonija u NBA ligi sada će brojati pet sigurnih članova, pored Nikole Jokića u Denveru, Bogdana Bogdanovića u Atlanti, Alekseja Pokuševskog u Oklahomi i Nikole Jovića u Majamiju. Ostaje da se vidi šta će biti sa Bobanom Marjanovićem kome je nedavno istekao ugovor sa Hjustonom.

Kao jedan od najboljih bekova i košarkaša Evrope, Vasilije Micić postigao je sve što je mogao na ovoj strani Atlantika. Sada je vreme da pokaže sve što zna u društvu najboljih.


tagovi

Vasilije MicićNBA ligaOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara