Nikola Jović (© Star Sport)
Nikola Jović (© Star Sport)

Energija Nikole Jovića adut Srbije: Pre dve godine sam ove igrače gledao na TV-u, a sada sam tu da pomognem

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 15:25

Reprezentacija Srbije odradila trening pred meč sa Kinom (subota, 14.00)

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Dok se prve utakmice uveliko igraju na Mundobasketu i dok svetska košarka javnost gleda ka duelu Dominikane i Filipina gde se očekuje da padne rekord po broju gledalaca, reprezentacijua Srbije je u miru i tišini odradila trening pred svoju prvu utakmicu na šampionatu. Orlovi u Manili startuju u subotu od 14 časova protiv Kine, a jedan od aduta Svetislava Pešića je Nikola Jović. Mladi as Majamija nikoga nije ostavio ravnodušnim tokom pripremnog perioda. Čista energija, emocija, požrtvovanje, atletske sposobnosti, sve ovo može da se pripiše za mladog Jovića kome će okšaj protiv Kine biti debi na velikim takmičenjima.

Izabrane vesti

"Ne osećam tremu, drago mi je što sam ovde i što imam priliku da se borim i pomognem saigračima", kao iz topa će Jović, au istom dahu je nastavio:

"Odradili smo poslednji trening, trener je zadovoljan i mi igrači smo zadovoljni".

Činjenica je da je Srbija već igrala protiv Kine tokom priprema kada smo bez većih problema pobedili.

"Nadamo se da će ishod da bude isti. Odradili smo skauting, nema dileme kako oni igraju, samo da ispoštujemo šta je trener rekao. Najbitnije je da budemo zdravi, hvala bogu za sada jesmo. Uvek kažu da je prva utakmica najteža, idemo da odradimo tu prvu, pa na sledeću i tako idemo iz meča u meč da napredujemo".

Iako je debitan i jedan od najmlađih u ekipi, Jović je spreman da pomogne.

"Ove momke sam pre dve godine na TV-u gledao, sada sam sa njima. Nikada nisam imao problem da pokažem da mogu da pomognem i drago mi je što sam tu. Trener je taj koji mi daje priliku, a ja pokušavam da je iskoristim na što bolji način. Da li je to u napadu ili odbrani nije ni bitno. Tu sam da pomognem na bilo koji način. Ne znam šta bih dodao, jednostavno, minute koje dobijem pokušavam da iskoristim".

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke.

---------------------

Svestan je da sada navijači očekuju od njega da zablista.

"Daću sve od sebe, očekuje se od svih nas, i mi sami od sebe očekujemo. Naravno ima i dobrih i loših dana, mi ćemo se potruditi da bude što više dobrih dana".

Upitan je da li je dobijao savete od starijih saigrača.

"Bilo bih je dosta, ne bih mogao da se setim sada nekog specifičnog".

Posle Jovića, medijima se obratio i Dušan Ristić koji je pričao o atmosferi u timu.

"Kažu da dugo nije bilo bolja. Nema loše energije. Svi smo fokusirani na svoje uloge, ne razmišljamo o koš razlici, nego da odigramo najbolju moguću utakmicu, da damo sve od sebe. Idemo od četvrtine do četvrtine i da ispoštujemo dogovor. Ne zalećemo se. Idemo prvo da odigramo odlično grupu, da nastavimo da se uigravamo jer mislim da ova ekipa ima još prostora da napreduje".

Svestan je centar Srbije da ima veliku priliku da zasija na svetskoj pozornici.

"Nemam tremu, ovo je vrhunac karijere. Jedva čekam da utakmice počnu", dodao je Ristić.

Priredila: Marija PANIĆ



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara